Получено на 18 Февруари 2013 в 16:02 от стамат
Петричани на бунт срещу крадливи роми

17.02.2013 11:47; 24 часа онлайн

За пореден път днес в Петрич се организира протест срещу набезите на ромите. Сигналите за кражби от частни имоти са ежедневни. Местните се оплакват, че им е откраднато всичко, което съдържа желязо - колци за лозята, панели и дори цели машини от неработещи цехове.

Всеки ден патрулки се отзовават на подадени сигнали, ромите обаче стават агресивни, щом чуят обвинения.

„Кой си краде, нека отива да си намери. Ние си работиме, събираме пръчки да си палиме печките, а не отиваме колци да крадеме", казва Надежда Кирилова. Тя твърди, че изкарва прехраната на семейството си с честен труд.

„Аз съм по чистотата, работим си по чистотата и гледам си децата, семейството, мъжа ми работи. Българите много повече крадат, защото те не обръщат внимание, един на друг си крадат тука", категорична е жената.

Десетки деца от гетото са ангажирани да осигуряват отоплението. „Ние отиваме за дърва. Ще съберем пръчки да запалим печките", каза едно от тях.

Полето няма сигурна охрана, а само епизодично се обикаля от охранители. След зачестилите сигнали от общината обещават да назначат хора, които не само да пазят лозята, а и да съставят актове на нарушителите.

От полицията в Петрич признават, че проблемите с ромите са ескалирали, след като от съседна Гърция предприели мерки по пресичане на кражбите на нашенци в северната част на южната ни съседка.

Пред bTV двама братя, собственици на автокъща, разказаха, че роми влизат редовно там, свалят части от колите и ги продават. Крадците дори успели да „обезкостят" цял ТИР.
2 0


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама