Получено на 22 Февруари 2013 в 10:22 от наблюдател
„Наблюдава се една опасна тенденция, националните ефирни медии подкрепяйки своите благодетели започнаха да формират мнение, че видите ли народа на улицата не знаел какво иска. Един репортер от национална медия получаващ 3000 лева заплата никога няма да разбере какво е мизерия и какво иска народа излязъл на улицата. Поканили Радосвет и Венелина да се присмиват на хората, че не знаели какво е Велико народно събрание и не знаели в крайна сметка какво искат. Народа го каза и от ефир достатъчно ясно - искаме по добър живот, искаме децата ни да не емигрират, искаме достойно заплащане на труда ни, искаме да имаме работа в българско производство, искаме монополите да не ни ограбват, искаме монополите да не разбиват и унищожават българската икономика, искаме да не се източва държавата, искаме справедливост и т.н.
Централните медии вместо да извикат специалисти, които да преведат исканията на народа на политически език, те се подиграват на народа, а сегашните политически партии не пожелаха да чуят исканията на народа излязъл на улицата:
“Щом народът иска улицата да управлява държавата, нека да го направи“
"Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите. От днес нататък протестиращите няма какво повече да направим, за да им помогнем"
Народът за да излезе спонтанно на улицата има основателна причина за това, а причината е нисък жизнен стандарт. Заплащането на труда не осигурява на болшинството от работещите един добър живот. В много случай журналистите дават определението „работещи бедни”.
Нарицателен стана примера, че една чистачка на софийските улици получава 385 лева, а един висшист в общинска администрация получава 450 лева.
Щом днешната политическа система не може да отговори на исканията на народа и не може да направи нищо, това подсказва за нуждата от промени в сегашната ни политическа система. Но иска ли сегашната политическа класа промени в политическия модел на страната ни?
Исканията на народа трябва да се преведат на политически език, да се начертаят целите в един обществен съвет към президента или в народното събрание, където да се чуе гласът на народа в лицето на граждански организации и ако е нужно да се свика Велико народно събрание, което да реализира тези цели. Възможни цели са – намаляване числения състав на народните представители, мажоритарна избирателна система, избиране на съдиите от народа, даване повече правомощия на президента и превръщане на България в президентска република. Ще има за и против това, но е нужен обществен дебат."
1 4


Коментирай в Радио 999


някой си там | 22 Февруари 2013 в 11:51


и какво значение има дали получаваш 3000лв или 1000лв заплата заплатата мерило ли е за това дали можеш да разбереш някой или не ? А който си мисли ,че Бойко , Станишев или който и да е политик може да му увеличи заплата е голяяям наивник да не кажа глупак ! И какво значение има дали имаш вишУ или не и да мрънкаш за по-висока заплата ? Ако имаш знания и умения и подходящо образование работодателите ще те искат за техен работник , ако си "учил" специалност за която НЯМ! търсене на пазара на труда кой е виновен ти или работодателя ? Ами преквалифицирай се !!!!Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама