Получено на 26 Февруари 2013 в 16:24 от монопол
Имат ни за балъци

"Канадската компания Дънди Прешъс Металс (ДПМ) ще плаща на България 2.3% концесионна такса за находището в Крумовград, при обичайни такси в останалия свят между 15 и 35%. Тоест, на всеки килограм добито злато, ДПМ ще заплатят на България равностойността на 23 грама, останалото е за тях! Не е ли това ОГРАБВАНЕ???
Същата фирма плаща под 1% концесионна такса за находището в Челопеч... Особеното на добива в Челопеч е, че там, освен големи количества мед, злато и сребро, се добиват още няколко редки и много скъпи метала, които обаче не се отчитат и съответно страната ни не взема нищо от тях.
За капак, добитото злато (както и всички други метали) се изнася извън България - нещо, което не е разрешено в нито една европейска държава. И се изнася не като метал, а като руден концентрат - така никой не знае точното количество на изнесеното. Как точно се отчитат добитите количества, кой контролира какво е добито и изнесено от България - това остава загадка."https://www.facebook.com/occupybulgarianstreets
1 3


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама