Получено на 05 Март 2013 в 16:01 от M.Г.
Време на безтегловност, безпринципност и безизходица
От името на тези, които са извън групите на управляващите, политиците, протестиращите, старите и новите мераклии за власт:
/Накратко и без подробности:/
За протестиращите : Става така, че докато протестиращите са по прощадите, мостовете и пътищата, някой се опитва да ги провокира и използва. Въпрос на време и други обстоятелства е, те да бъдат купени и подчинени или излъгани. Дори да не се получи с всички, то повечето, може и да се поддадат. Освен това, не е ясно, какви точно хора протестират, с какво се занимават, кого представляват, с какво образование и възможности са, какви са им намеренията и очакванията. Това е много важно, защото те в последствие ще имат основателните претенции да поемат управлението в свои ръце. Ами, ако са само протестиращи фигури и образи на други лица, които стоят в сянка...? Какво ще стане, когато исканията и очакванията на протестиращите се окажат подменени ? И кой ще ги подмени и използва? Няма реална информация за случващото се в цялата страна, в големите и малки градове и села, с изключение на Варна и София. Налага се усещането, че медиите дори и в този момент отразяват едностранно и необективно, подмазвачески и манипулативно. Ако се проследят всички медии, може да се установи само кой журналист коя партия и политика защитава. Така е било и така ще бъде, журналистите са продажни, но не си го признават.
За непротестиращите: Това са чиновниците, служителите в общински, държавни и други структури, които трудно са се домогнали до работните места и постове и за нищо на света няма да си ги изпуснат, като излязат да протестират. Напротив, те ще стават все по-послушни и ще се оглеждат тихо и внимателно, за да предусетят кои ще са следващите управляващи и ще се опитват да се адаптират към новите изисквания. Те допоследно ще работят за запазване на статуквото, каквото и да им струва това. Друга група непротестиращи са невярващите, че нещо изобщо може да се промени. Не са малко наблюдаващите безучастно и безразлично. Това също е позиция! Непредсказуема! Никой не знае каква енергия, какъв потенциал и амбиции имат тези хора и кога, в каква посока ще се активират.
За управляващите: Те са най-безпомощни, защото от една страна се провалиха, от друга- не си го признават! Освен това не знаят вече как да се оправдават, кого да винят, как да излязат от ситуацията на губещи, как да обяснят управленката си немощ, некомпетенстност, безотговорност. Не върви да хленчат, когато до скоро говореха високо, нахакано и самонадеяно. Такова самодоволство и самодостатъчност не бяхме виждали скоро.Такива безкруполни лъжи и овъртания не бяхме чували скоро. Такава безработица, бедност и простотия и несигурност не бяхме усещали скоро. Много ни се събра, от всичко по много! Да си признаем, трудно го понасяме вече...!
За партиите, които се готвят за избори: На тях пък колко им е трудно сега!!!! От една страна са старите- умни, опитни, доказали се, проверени в битките, участвали в сделките, уговаряли комисионните, изпълнявали мръсните и всякакви други поръчки. Те няма да се предадат лесно, ще се натягат до последно и ще доказват колко са незаменими и важни. Ако се наложи, ще си послужат и със заплахи, ще изнудват, но няма да отстъпят. Власт е това и.... пари... и слава. Да, но хората не ги искат вече, няма да ги изберат, дори и насила. Търсят се нови лица.
От друга страна са новите- заслепени от мерак за власт и отмъщение, силно напористи, готови на всичко, задгърбили морал и задръжки, ласкаят, подмазват се и се продават на дребно. Те са по-опасни и по-жалки от старите. Представете си ги само.....в парламента, на трибуните...., сред хората !!!
Няма как, улицата налага да се търсят новите лица, тези, които само ще изпълняват функция, ще бъдат послушни, ще гласуват правилно. Хората няма да приемат и одобрят употребявани кандидати, познати от задните места в листите за съветници и депутати, неуспели кандидати за вякакви постове в няколко поредни кампании, болезнено амбициозни и дотегнали на избирателите партийни активисти с нереализираните си мечти.
Много трудно ще бъде спечелено доверието на избирателите на тези избори, освен ако отново не се намеси държавната машина и не манипулира резултатите или подмени протоколите. Тогава, Бог да ни е на помощ! Само той знае какво ни очаква! Жалко, за основателно протестиращите, за тези, които изгоряха заради своите идеали ! Жалко, за надеждата, че нещо може да се промени ! Жалко за децата ни и за бъдещето на България !
М.Г.

3 3


Коментирай в Радио 999


Иванов | 05 Март 2013 в 18:05


Кометара е много добър,но има ли кой да го разбере?Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама