Получено на 11 Март 2013 в 16:51 от Преслав
Заробването на България?
На 30.11,2005 г. Станишев и Овчаров подписали тайно дългосрочни договори, за 13 милиарда 188 милиона лева, с които заробват българите да плащат през следващите годинини, става ясно от счетоводен отчет на НЕК.
"Само по себе си това е кошмарно", коментира Стефан Гамизов. "А после изникна нещо, което и мен ме смрази, при положение, че знам тези хора колко са нагли и как може да измре цялата нация само и само да е в тяхна изгода".
Току що стъпило на власт, правителството на Станишев установява договор за вземанията на ЕРП-тата. Всичко, което държавната НЕК ще вземе от гражданите, те го залагат в полза на американците от Марица-Изток. Ние строим електростанция, която фалира страната, и накрая знаейки тези хора, че това ще се случи, принуждават гражданите да заложат бъдещите платени сметки в тяхна полза.
В шок открих че освен, че са подписали дългосрочните договори, на 30.11,2005 г., току що стъпило на власт, правителството на Станишев установява договор за вземанията на ЕРП-тата. Всичко, което държавната НЕК ще вземе от гражданите, те го залагат в полза на американците от Марица-Изток. Ние строим електростанция, която фалира страната, и накрая знаейки тези хора, че това ще се случи, принуждават гражданите да заложат бъдещите платени сметки в тяхна полза. Сергей Станишев е управлявал държавата в този момент, а НЕК е държавна. Никой не трябва да се заблуждава, че някой от НЕЩ може да вземе решение без той да знае.
Поразен откривам, че същото нещо се е случило и в Марица-Изток 3, като това го правят на февруари 2009 г., като уточняват, че залагат вземанията си в размер от 44 процента. Тоест имало е някакъв пазарлък.
Какво означава заложени бъдещи приходи – нещо много просто. Когато тези проекти са се движели, и двете компании знаят, че това ще доведе до фалит на НЕК. Те са намерили начин как не само да вземат бъдещите приходи на НЕК, но и в момента, когато фалира НЕК, те да си гарантират, че ще ги вземат. Има запис на заповед. Сумата е 1,25 пъти гарантирана. За който и да е месец през календарната година НЕК издава запис на заповед на Марица.-Изток в случай, че той не получи дължимата сума. Този значи, че когато НЕК фалира, идва съдия изпълнител и въпросните неща се отразяват директно на държавния бюджет. Защото НЕК е държавна и просто няма как да бъде фалирана. Това значи че ние вече имаме дълг от 13 милиарда и 188 милиона лева.
Договорът е подписан за залог от правителството на Станишев. Те са си разчиствали пътя за АЕЦ Белене. Румен Овчаров, който много добре е бил замесен и в Марица-Изток, и в Белене, много добре си е купил политическа подкрепа. Купили са си затваряне на очите за това, което ще извършат в Белене и са предали в робство всичките български граждани. В робство са предадени българските граждани и никой друг.
След като открих това преди 10 дена и си казах: “Край, Борисов ме е лъгал в очите. Оказа се, че той изобщо не е чувал това нещо. След което Делян Добрев направи нещо, което не съм виждал български министър да направи. Той беше в шок. Когато се видяхме, аз му тръснах това нещо и му казах: “Кажи ми в очите, знаеше ли”. Видях с очите си как започнаха да му треперят ръцете. Във вторник той извика при себе си всички хора от НЕК. Те го излъгаха в очите, че не знаят нищо. В момента в който Борисов отстрани Трайчо Трайков, реших, че той започва да еволюира. Трайков е прикривал всичко това, бе категоричен Гамизов.
Това е наистина ужасяващо. Ето това е мръсната история. Оказа се, че докато са управлявали Тройната коалиция, са ни заложили живота. В полза на тези две компании. А те не могат да съществуват на свободния пазар. Енергията им е суперскъпа. Какво прави Овчаров навън и защо се разхожда сред хората, които са свободни. Аз искам ясен отговор от, ще го кажа така, комунистите в България. С какво право те са генерирали тройно 13 милиарда дълг на българския народ. А това даже се касае за минимално дължимата. И преди два дена Станишев ще ни застава пред трибуната и ще казва, че тези суми били не за 13 години, а за 25, продължи да се възмущава анализаторът.
Утре в девет часа и десет минути аз ще се обадя на главния прокурор и ще му задам няколко въпроса. Първите ще бъдат относно дългосрочните договори, вторите ще бъдат за АЕЦ Белене, и третият - защо няма осъдени по обгазяването на Стара Загора, защото е ясно, че това ставаше, за да се вземат едни 58 милиона лева. Те са си платили затварянето на очите, заради това, което ще направят в Белене. Аз тази седмица ще обявя война на робовладелците и роботърговците като Румен Овчаров и особено много ще помоля американските дипломати да не ми пречат. Тези хора в Марица-Изток нямат нищо общо с това, което наричаме “Морал на западния свят,” завърши Стефан Гамизов.https://www.facebook.com/bulgarisme
1 1


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Как се случват нещата в мил...

Всеки ден минавам от там по...

На 20.07.2019г. със своето ...

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Реклама