Получено на 30 Април 2013 в 12:32 от кирил
Ж. Георгиев: Утайката си въобрази, че е каймакът на обществото

Това, че се подслушва всички го знаят, поне мислещата част от публиката. Че се подслушва в особено големи размери също за мен не е тайна или някаква изненада, каза за БГНЕС социологът Живко Георгиев.
Но човек се чувства страшно омерзен като слуша това, което си говорят лица, които по морала и манталитета си, по-скоро заслужават да бъдат утайка на обществото, а са си въобразили, че са каймакът. Но явно това е една от характеристиките на българския преход. Допуснахме политически елит да се окажат хора, които заслужават да бъдат не по парламента, "Дондуков", а да стоят в институции на други места, по-подходящи за техния политически морал. Омерзен съм, подчерта Георгиев. Но той добави, че има и нещо положително в тези подслушвания. Те показват "истинския" елит на подслушваните. Това са хора, които не трябва да се слушат и … за тях си е подслушваното, уточни Георгиев.
За това не е ли смущаващо, че преди всичко се говори за факта на подслушването, отколкото за съдържанието на разговора, Георгиев заяви, че естествено е смущаващо. "След такъв разговор в една нормална държава, тези хора нямат място по високите етажи. Тези хора са за затвора. Ако след чутото някой гласува в подкрепа на хора, които са способни така да мислят, така да усещат своето място в политическия живот, това е лоша диагноза и за страната като цяло, не само за подслушваните", убеден е социологът.
Предстоят избори. Цялата тази серия от скандали, която донякъде прилича на акция "Чисти уши", това е българската версия на "Чисти ръце", в края на краищата трябва да се превърне 12 май - денят на изборите в една гражданска акция "Да почистим България от политическия боклук", категоричен е Георгиев.
Аз не участвам в тази дали ще го наречем война, дали ще го наречем полемика между социологическите агенции. Разчитам си на моите данни. Това коментира Живко Георгиев по повод на последните данни, изнесени от МБМД. /БГНЕС
София / България http://news.bgnes.com/view/1083238
3 2


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама