Получено на 20 Май 2013 в 10:39 от Rixard
Edin bulgari v Tyrcia

Копирам този емоционален текст от стената на колегата Славил Димитров не за да "заемам пространство, определено за култура", с политика. Но.. за скачените съдове...и, нали? Нещо като "Открийте десетте разлики". Ето:
"Уважаеми дами и господа, лидери и партийни членове на „десни“ политически партии,
Отричам се от вас.
Последната ми надежда бяха тези избори.
Започвайки работа в Република Турция, аз си мислех, че ще е временно, докато си пооправя финансовото дередже(забележете – на 40 съм с 2 магистратури и двете с успех над 5,50). Всички ме подкрепиха в това мое начинание. Някои, даже ме посъветваха да не мисля въобще да се прибирам. Е, как… нали, щото съм родолюбец и милея за българската култура и просвета, аз само „хм“-ках. Но, вече съм убеден, че ще направя всичко възможно да остана тук – в РТурция.
Няма да ви обяснявам защо. Няма да ви обременявам с това, че заплатата ми тук е шест пъти по-голяма, отколкото в РБългария. Няма да ви обяснявам, че личното ми време тук е шест пъти повече, отколкото в Родината ми. Шест пъти по-усмихнати са хората тук и шест пъти повече деца има по улиците. Не искам да ви тормозя и с факта, че като държавен служител в РТурция, мога да се възползвам на 100% от здравното осигуряване, безплатно. А, за да закупя на лекарства, държавата ми помага със 75% от стойността им. Не искам да ви дразня и с това, че когато пътувам на чек-ин гишето винаги ме питат искам ли да ме настанят в бизнес класа на 30 % от стойността на билета… Не с 30% отстъпка!!!!!!! И, че във всички музеи-археологически, исторически и прочие, аз и моето семейство сме с безплатен пропуск, както и, между другото, приятелите ми, които са с мен.
Съвсем друг е въпросът, обаче, че хората около мен, могат да си купят със заплатата 1500 хляба или 100 килограма месо, или 1 тон домати… С ТОВА ИСКАМ да ви притеснявам. Та, всяка вечер да ходят на кръчма и бар (при тези жестоки цени на алкохола и цигарите), и ПАК да им остават парици. Както и това, че на всеки 2 месеца моите колеги, турски граждани, получават двойно възнаграждение. Сиреч – 18 заплати. Вярно е, че понякога работим 24/7, всъщност – не рядко, но всичко е ясно регламентирано. А не като в Националната НИ опера и балет – балета с хубави заплати, оркестъра – също, а хора – кучетата ги яли (то как и да ги ядат с този хормайстор-подлога и мижитурка).
Тук правителството е ислямистко, но подкрепя изкуството.Билетите са продадени 2 месеца преди спектакъл. ДВА МЕСЕЦА!!! И не защото имат по-добри менажери, а защото ДЪРЖАВАТА се грижи за това. Субсидира. Изисква много, но – субсидира. Продава на богаташи, аристократи, обикновени хора, студенти, ученици, тийнеджъри… Не само подкрепя. Налива пари в това. В образованието, културата, спорта. Защото знае, че ако тези три стълба на нацията са стабилни – всичко друго може да се нареди. Знае също, че бездуховна нация и всичките залежи на злато, волфрам, титан и нефт не могат да я спасят. Знае, също, че преди да се захване някой с каквото и да е трябва да е информиран.
Вие, дами и господа не четете. Не сте чели основни книги. Като изключим Винету, разбира се, и менюто с малки пици. Отхвърляте факта, че успехът ви е временен, защото сте си казали „абе, дай да пием по една ракия, пък после ще видим“… Ако бяхте чели, щяхте да знаете какво ви очаква. И вместо да размахвате оставки сега, седнете и сглобете отново дясното. Щото това е ваша работа. Моята е да гласувам. И да ви подпиша договора за работа през следващите 4 години. Но… ще изгубите и това, както се вижда. Много от работодателите ви вече не се интересуват от вас. И това е САМО ваша грешка, която повтаряте вече много, много пъти. Не се ли усетихте? Или пак – ай да пием по едно, пък после ще видим….
Винаги съм гласувал. Винаги. И сега. Във възможно най-отдалеченото и грязно гето на Измир, където нашите „преуспели“ сънародници - изселници живеят. Чудно беше, когато член на СИК след 2 опита не можа да ми заговори на български, та аз с моя кьопав турски се оправих. Винаги съм гласувал за дясното. Мога да ви направя табличка с това. Винаги!
Винаги, с изключение на един път. Това бяха местните избори през 2011. С херпеси на устата заявявам, че ГЕРБ ме накараха да гласувам за БСП. Ще се пукна от към гърба. Всъщност гласувах за госпожа Живка Тонева – нашият обичан заместник кмет по култура. Гласувах, защото културата в града имаше своя водач, обичащ това, което прави. Защото при Живка Тонева има initium:movere:terminus. Не Донка Иванова, не Ренета Инджова, единствено … не знам и с кого мога да сравня тази жена. Твърда, безкомпромисна, РАБОТЕЩА, изискваща. Не за себе си, за каузата. Хубава, красива, женствена, привлекателна, в същото време – железен, стойностен политик, изпечен договарящ, преговарящ, създаващ. Само да напомня, че Шумен е единствения град, в който без жертви и бой, се запази Филхармонията. И е нейна заслугата. САМО нейна и на никой друг.
Може би, ако ДСБ беше по-силно в Шумен – бих се замислил. И, не казвайте, че Шумен е червен град, щото на трети вот доказва, че не е!!! Просто лидерите се ориентират към „по-печеливши партии“. Спечелихте ли, Свилене??? А сега накъде?
Но сега гласувах както съм свикнал, както съм убеден, че трябва, както исках. И пак „0“. Борисов не уважи гласоподавателите си с пресконференция. Станишев размахва министерски постове, като че ли са му дали мандат. Волен иска да е премиер, ама на кого – него никой не го иска. Доган??? Нещо да кажете за него??? За партийния мандат, с който е управлявана най-дълго РБългария. Естествено – не, щото който и каквото да каже – срамота. Човекът иска да си заработва хляба. И успява.
Разбирам хората, гласували за ДПС – ще гласуват, защото им е посочена целта и защото ако има етническо напрежение, то ние го създаваме, а не те. Разбирам хората, гласували за „Атака“ – военни пенсионери и пъпчиви тийнейджъри – едните не могат да забравят врага, другите не са виждали истинското лице на комунистическия фашизъм. Разбирам и хората, гласували за БСП. Но не разбирам хората, гласували за ГЕРБ.
Това означава, че 30 % от гражданите на РБ живеят добре. Децата им растат спокойно. Почиват всяка година по 2 пъти – море, планина. Че не се съмняват в изпълнителната власт и не са пострадали от бюрокрацията, всъщност – според тях няма такава. Че фразите – „ебете си майката с вашите симфонични оркестри и театри“ нищо не означават за тях. Че родителите и прародителите им не получават пенсия в рамките на 200-250 лева. Не се затормозяват след виждането на афиш за спектакъл или концерт, защото може да е последен. И не са чели Оруел. Завиждам им.
Господа десни. Вие отново не се справихте. Не знам какво да правя с вас. Толкова ми е мъчно, че не можете да си представите. Обезсмисляте голяма част от моите идеали през последните 24 години. Това добре, но обезсмисляте труда ми през тези години. И това, да речем, че не ви засяга. Обезценявате вложенията, които е правила държавата преди вас в моето обучение и израстване като професионалист. Явно и от това не ви пука. Разбирам, защото вие си мислите, че с вас започва и свършва Българската държава.
Кой от вас се отрече в името на България? Кой от вас направи нещо безкорситно за нея? Кой от вас каза: „ние сме продължители на делото“? Кой от вас доказа, че работи за работодателя си, сиреч – хората???
Ще ви уволнявам, май.
И не можете да ме съдите даже. Да не говорим, че нямате И право. Тук кодекс няма. Хубаво е да си мислите, че сте хванали някого за шлифера, но на 4 години веднъж – „приземяване, приземяване, приземяване“… Пък, после ми обяснявайте, че сте по-умни от мен. Дреме ми. Да не говорим, че не сте. Не вършите работа – не ви избирам.
Мястото ви е там, в небитието. Егоизмът ви, егоцентризмът ви, надменността ви, лакейството на обкръжението ви, неграмотността ви, нелюбознателността ви, безпардонността ви, безхаберието ви… Изреждам, в случай, че се чудите защо губите изборите.
Вече не ваш Славил Димитров /Facebook
6 2


Коментирай в Радио 999


някой | 23 Май 2013 в 20:23


Един от т.н. поробители казва това на Левски : Джингиби, нарочно те съпроводих с 3 заптиета. Можех да пратя 400. За да могат твойте апапи да те освободят. Но видя ли за какъв народ си се борил ??,,Най-ново от Публикувай с 999

Как се случват нещата в мил...

Всеки ден минавам от там по...

На 20.07.2019г. със своето ...

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Реклама