Получено на 12 Юни 2013 в 03:16 от инж.Иван Дунчев
Митинг в защита на Безистена и Българщината
Уважаеми съграждани Ямболци,братя и сестри Българи!

На 13 юни 2013г от 9.30часа в Ямболски окръжен съд ще бъде даден ход на делото,с което Главно мюфтийство претендира за собственост върху Ямболската емблема и светиня БЕЗИСТЕНА.
Комитетът за спасение на БЕЗИСТЕНА приветства и благодари на партия Национален фронт за спасение на България за инициативата да организира мирен митинг за всички граждани,независимо от социални,партийни и други разделящи ги признаци и принадлежлежности,в подкрепа на община Ямбол в отстояването на градската светиня и за активиране и проявление на свещените и задължителни за служителите на Темида висши категории на Морал,Съвест,Богобоязливост и Родолюбие!
Комитетът за спасение на Безистена призовава Ямболци да присъстват и подкрепят митинга и изразят нашата непоколебима решителност да защитим светинята ни Безистена и да не позволим на никой да ни го отнеме и го превърне в ябълката на раздора между етноси и религии!
Призоваваме всички да изразят съпричастност в защита на свещената ни кауза и Българщината по абсолютно мирен,културен и цивилизован положителен добронамерен начин,и в същото време да демонстрираме с категорична твърдост и неприклонност,че ще отстояваме последните подстъпи на България със свещената сила на Духа,завещан ни от предците ни и пролятата им кръв,и най-вече със закрилниците на рода Български-Господ Бог Исус Христос,Света Богородица и Святият Дух!
Забравете всички различия и разделящи ви противопоставяния-ние от Комитета от момента на основаването му ви зовем за Обединение и Единение в защита на Българския род,България и бъдещето на децата ни,чиито идеали и мечти да бъдат не как да емигрират немили-недраги по света,унизени и обезродени,далече от Род и Родина,а да живеят и се трудят щастливи и честити в тази Свята Райска земя!
Елате с усмивки и радостни сърца,елате да се насърчим и окуражим взаимно!Елате да се хванем приятелски за ръцете на онова голямо Свещено хоро около Безистена,с което ще препашем и Светинята ни,и страната ни,и децата ни,за да не ни ги отнема никой повече!
http://www.youtube.com/watch?v=IJ85AKjn1Ho Ямболско хоро шарено
Не се притеснявайте хора от различни партии,организации и съсловия да се хванете на общото хоро-кауза,хорото е за това- да събира,единява и сплотява Българите! Не е важно кой го е организирал,патриотичните инициативи и мероприятия са Божие дело,нека да оставим вече омразата и разделението-това е повелята на предците ни,и с песни и хора да обявим Възкресението на Ямболци и на Българите и заявим на всички врагове да спрат с посегателствата и геноцида на Свещения многострадален Български народ!
13 юни 2013 година е свят празничен християнски ден-СПАСОВ ДЕН!Духовният наставник на Комитета и святата ни кауза-архиерейският наместник Отец Панайот Чакъров,разпореди на този ден камбаните на Ямболските църкви да бият тържествено на „ЖИВО“на всеки кръгъл час по 10 минути специално за Духовна и Божествена подкрепа на митинга и каузата ни!
Заедно със Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Йоаникий,от храма Св.Спас на Бакаджика по време на тържествената света литургия,ще проведат специална молитва в подкрепа на свещеното ни дело,за спасението на Безистена и на България,за здравето на Ямболци и всички Българи!
От храма Св.Георги отец Панайот ни предоставя за митингуващите свещена икона на Света Богородица,която ще ни закриля и помага в начинанията ни!
Носете националния трибагреник.
На митинга ще обявим свещената ни инициатива за канонизиране и обявяване за светци на хилядите загинали Ямболци -нашите кръвни родови предци-при защитата на Ямбол от османските нашественици през 1373 година,изкланите невинни великомъченици от Голото смъртно хора в Бояджик през Априлското въстание,хилядите невинни жертви през 1878 година в град Ямбол,избити при бягството на редовната турска армия от освободителните Руски войски,както и мъченическо загиналите свещеници по времето на комунистическия режим!Канонизиране за осветяване на паметта на жертвите,приемане на Светата им закрила над потомците им и народа Български,и най-вече за отключване и отпочване на процесите за покаяние и опрощаване между потомците на жертвите и палачите и премахването на взаимната негативна кърмична обвързаност и обремененост-процеси на доктриналният фундамент на Християнството-ПРОСТИТЕЛНОСТТА!
Бъдете благословени!

НАЧАЛОТО НА МИТИНГА Е В 9.00 ЧАСА НА 13 ЮНИ ПРЕД СГРАДАТА НА ОКРЪЖНИЯ СЪД

Общонароден Съвет на старейшините при Комитета за спасение на Безистена
Организационен секретар на Комитета-инж.Иван Дунчев
3 1


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама