Публикувай с Радио 999Публикацията е видяна: 1681


Получено на 18 Юли 2013 в 17:24 от Историк


Реставрирана крепост привлича туристи

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри днес реставрираната антична крепост „Цари Мали град", село Белчин, община Самоков.

Проект "Реставрация, консервация, социализация и експониране на късноантична крепост с църковен ансамбъл и оброк Цари Мали град" е успешно завършен по приоритетна ос "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции" по ОП „Регионално развитие". За реализацията му е осигурено финансиране за над 5 млн. лв. Инвестицията е значителна за региона и като пряк резултат води до разкриването на 63 нови работни места, заяви министър Терзиева.

Тя призова местния бизнес да бъде активен и максимално да се възползва от новите възможности, които предлага този конкурентоспособен туристически център.
На откриването присъстваха още министърът на културата Петър Стоянович, кметовете на Самоков и Белчин, други гости и участници от проекта по реставрирането.
Към момента за близо 16 млн. лева са изпълнените или в процес на реализация проекти, финансирани по ОП „Регионално развитие" на територията на община Самоков.


2 0


Коментари


Танев | 25 Юли 2013 в 10:35


Трябва да реставрират и нашата героична Ямболска крепост около ТМТ! Така в Ямбол ще има нов притегателен туристически обект!
Каква е цената на националното предателство? Демократично ли е нито една партия да не се допита до гражданите за...?!

вижте още

Най-ново от Публикувай с 999

Тъмната страна на Ямбол Изпращам ви снимки от няколко я...

Докога служителите на градския транспорт ще возят потен...

Здравейте. Попаднах на една новина която още веднъж пок...

Реклама