Получено на 18 Юли 2013 в 17:24 от Историк
Реставрирана крепост привлича туристи

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри днес реставрираната антична крепост „Цари Мали град", село Белчин, община Самоков.

Проект "Реставрация, консервация, социализация и експониране на късноантична крепост с църковен ансамбъл и оброк Цари Мали град" е успешно завършен по приоритетна ос "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции" по ОП „Регионално развитие". За реализацията му е осигурено финансиране за над 5 млн. лв. Инвестицията е значителна за региона и като пряк резултат води до разкриването на 63 нови работни места, заяви министър Терзиева.

Тя призова местния бизнес да бъде активен и максимално да се възползва от новите възможности, които предлага този конкурентоспособен туристически център.
На откриването присъстваха още министърът на културата Петър Стоянович, кметовете на Самоков и Белчин, други гости и участници от проекта по реставрирането.
Към момента за близо 16 млн. лева са изпълнените или в процес на реализация проекти, финансирани по ОП „Регионално развитие" на територията на община Самоков.
2 0


Коментирай в Радио 999


Танев | 25 Юли 2013 в 10:35


Трябва да реставрират и нашата героична Ямболска крепост около ТМТ! Така в Ямбол ще има нов притегателен туристически обект!Най-ново от Публикувай с 999

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Националисти с призив "Помн...

Простак с куче! Да, простак...

Трябваше ли да стане инциде...

За липите ...

Кабел на детска площатка в ...

СРАМОТА! РЕМОНТАДЖИИТЕ НА Ц...

Реклама