Получено на 18 Август 2013 в 11:03 от gradinar
Пловдив спира прекупвачите с тържище за българските производители.

„Днес прекъсваме част от веригата от прекупвачи и даваме глътка въздух на българските земеделски стопани". Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на откриване на пазар за българска земеделска продукция край Пловдив.

Министър Греков посочи, че на подобни пазари българските земеделски производители имат възможност да предложат продукцията си директно на потребителите, като прескочат прекупвачите, които изкупуват продукцията на изключително ниски цени.

Той бе категоричен, че това е поредната стъпка на българското правителство в защита на интересите на българските земеделски стопани.

Той обясни, че министерството ще бъде в помощ на зеленчукопроизводителите, но няма да се превръща в посредник между тях и търговските вериги.

Министър Греков пожела пазарът да се превърне в истинско средище за производители от цяла Тракия, за да могат те бързо да реализират свежата си земеделска продукция. Тържището се намира на околовръстния път на Пловдив в непосредствена близост до магазин Метро.

В отговор на въпрос за идеята за създаване на електронен регистър на българските земеделски производители, министър Греков разкри, че до 1 октомври подобен регистър трябва да бъде създаден.

Чрез електронната система българските производители и МЗХ ще имат своевременна информация какви площи се обработват в страната и с каква продукция.
3 0


Коментирай в Радио 999


фермер | 19 Август 2013 в 15:20


Трябва да се радработи и контролен механизъм на едно такова тържище да останат само производители и да се пресече пътя на фалшиви производители-прекупвачи, засял 1 декар домати, а търгува 50 тона домати!Най-ново от Публикувай с 999

Как се случват нещата в мил...

Всеки ден минавам от там по...

На 20.07.2019г. със своето ...

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Реклама