Публикувай с Радио 999Публикацията е видяна: 1657


Получено на 18 Август 2013 в 11:03 от gradinar


Пловдив спира прекупвачите с тържище за българските производители.

„Днес прекъсваме част от веригата от прекупвачи и даваме глътка въздух на българските земеделски стопани". Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на откриване на пазар за българска земеделска продукция край Пловдив.

Министър Греков посочи, че на подобни пазари българските земеделски производители имат възможност да предложат продукцията си директно на потребителите, като прескочат прекупвачите, които изкупуват продукцията на изключително ниски цени.

Той бе категоричен, че това е поредната стъпка на българското правителство в защита на интересите на българските земеделски стопани.

Той обясни, че министерството ще бъде в помощ на зеленчукопроизводителите, но няма да се превръща в посредник между тях и търговските вериги.

Министър Греков пожела пазарът да се превърне в истинско средище за производители от цяла Тракия, за да могат те бързо да реализират свежата си земеделска продукция. Тържището се намира на околовръстния път на Пловдив в непосредствена близост до магазин Метро.

В отговор на въпрос за идеята за създаване на електронен регистър на българските земеделски производители, министър Греков разкри, че до 1 октомври подобен регистър трябва да бъде създаден.

Чрез електронната система българските производители и МЗХ ще имат своевременна информация какви площи се обработват в страната и с каква продукция.


3 0


Коментари


фермер | 19 Август 2013 в 15:20


Трябва да се радработи и контролен механизъм на едно такова тържище да останат само производители и да се пресече пътя на фалшиви производители-прекупвачи, засял 1 декар домати, а търгува 50 тона домати!
Каква е цената на националното предателство? Демократично ли е нито една партия да не се допита до гражданите за...?!

вижте още

Най-ново от Публикувай с 999

За липите ...

Кабел на детска площатка в кв.Златен рог...

СРАМОТА! РЕМОНТАДЖИИТЕ НА ЦЕНТЪРА УМИШЛЕНО РАЗРУШИХА ПЕ...

Реклама