Получено на 21 Август 2013 в 11:22 от ivan
"Преди 24 г. монополът беше държавата, а сега сме в другата крайност - чуждите корпорации смазват българското производство и малкия и среден бизнес.

Нужен е баланс. Днес би трябвало да върнем успешното държавно участие в света на пазарната икономика. Държавните дружества могат и трябва да бъдат балансьори на пазара - не чрез административни регулаторни органи, а чрез една успешна икономическа и финансова PR-management политика. Първо на вътрешния пазар, като основен конкурент на големите монополи и корпорации, и след това на външния пазар.
Прословутият пазар е свободен и такъв трябва да бъде. В 21 век сме, държавата би следвало да се адаптира успешно, без да пречи на конкурентните чужди компании с малките и средни предприятия. Както и не трябва да абдикира умишлено за сметката на частни интереси.

Който иска да работи тук, преди да стъпи на пазара в България, ще разгледа конкурентните фирми в своя бранш и ще прочете името на някое държавно дружество, което ще държи едно от първите места в сектора с един успешен икономически растеж.
Когато си върнем не само златото и другите ценни метали, също и изгубените международни пазари на земеделски култури, текстилната промишленост, електричеството, тежка промишленост, и много други от основните ни ресурси, ще можем да сложим началото на възраждането на България!

Когато държавата е стабилна икономически, ще може да стимулира малкия и среден бизнес, а когато малкият и среден бизнес заработи отново, всичко останало в България ще се развива с много ниска безработица!
Лесно на думи. Но на дела ... ?!"
1 1


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Националисти с призив "Помн...

Простак с куче! Да, простак...

Трябваше ли да стане инциде...

За липите ...

Кабел на детска площатка в ...

СРАМОТА! РЕМОНТАДЖИИТЕ НА Ц...

Реклама