Получено на 22 Август 2013 в 20:22 от Румяна Илиева
Парк"Боровец" гр.Ямбол - умира бавно и мъчително...
Вчера вечер/21.08/ реших да се разходя до парк Боровец и обезумях от това което видях!
Изгорял беше целият южен склон на хълма.На няколко места още димяха огнища на пожара,които всеки момент можеха да се възпламенят от духащият вятър.Въпреки това никой от т.н. органи които трябва да охраняват и поддържат парка не се виждаше!Някаква безпомощност носеше гледката на изпепелената гора...
На хълма, където някога имаше зеленина и аромат на борове сега беше пепелище с остър мирис на дим...Някой ще помислили да залеси отново този парк в който от години поголовно си отиват боровете и другата растителност!Единствено около хотелско-ресторантския комплекс"Боровец" все още се поддържа зеленина...!
За какво Община Ямбол плаща на т.н.СПООР след като поне една от колите им не охраняват денонощно този парк,каква е тяхната конкретна работа и защо не са я свършили в случая?!Дали е достатъчно само да се разхождат с колите на СПООР,а резултатите да са плачевни!Виновни в случая има и това е именно СПООР след като не могат да осъществят охрана нека да понесат наказание,но тук се налага намесата и участието на Кмета и Общинската управа на Община Ямбол!Къде са в случаят и гражданите на Ямбол?!
Каква полза от няколко пътечки и засадени дръвчета в подножието на парка,като боровете от които носи името си парка умират от години от сеч,пожари..или по някакви други причини!
От вятъра вчера привечер на върха на хълма се чуваше жестокото метално дрънчене на оная транслационна кула,която почти се разпада и някой ден и от нея ще полетят ламарини..
7 1


Коментирай в Радио 999


hah | 27 Август 2013 в 11:20


Tва комунистите нямате срам :))


Николай | 24 Август 2013 в 11:49


СПООР ги е страх от циганите и не излизат от колите си а само обикалят. Кметовете на Ямбол - Стоянов, Николина, Кирил, Славов не направиха основното, парка да се охранява за да не го изсичат циганите, да се почиства санитарно от изсъхнали дървета и най важното ДЕЙНОСТ ПОЛИВАНЕ НА бОРОВЕЦ НЕ СЕ ИЗВЪРШВА, дори в обновената част вече не се полива и тревата е жълта а дърветата жадни за вода през горещото лято. Славов мисли че като даде 300 хил. за ограда това ще спаси Боровец. Оградата ще я откраднат циганите до няколко месеца. Помните ли сатрите черни дебели маркучи с които се поливаше на Боровец преди 24 години?Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама