Получено на 07 Ноември 2013 в 16:16 от Rosen
Брутално циганско нападение над поморийско село
Дата: ноември 07, 2013
Страх е сковал поморийското село Лъка след брутално циганско нападение, съобщават колегите от Флагман.бг, посетили мястото. Съвсем доскоро това бе едно от най-спокойните места в региона, но днес ситуацията е много по-различна, казват те.

Къщите са заключени с катинар и тежки вериги, оградите препасани с бодлива тел, а местните са крайно подозрителни към всички непознати лица.

„Става вече страшно. Ще се заключваме, няма как“, категорична е 82-годишната Руска Димитрова. Жената живее сама в малка къщичка, която по чудо е пропусната от циганските набези. Спасило я това, че е загасила тока и на пръв поглед е изглеждало, че там не живее никой. А мургавите бандити от Градец, са „удряли“ само там, където виждат, че живее някой. При това са били доста агресивни. Влизали с гръм и трясък, пребивали хората, които им се изпречат и задигали каквото им попадне пред очите.

„Дойдоха късно. Аз изобщо не съм ги видяла. Те са минали покрай нас. Двама от тях се опитали да откраднат колата на съседа Любо, но той излязъл навън и те избягали. Отишли са при другата част от групата, която е била в къщата на Киро Лалев. Той е скочил да се бие с тях, но са го ударили в главата с една лопата и са му откраднали колата. Киро тръгна да ги гони бос. Викаше и тогава вече го чух, излязох навън и го видях да тича бос след тях. Никой друг не се показа, всички се страхуваха“, разказа уплашената до смърт пенсионерка.

„Как няма да се страхуваме. Любо е викал съседа си, но те са му казали: По-добре не го викай и него ще убием. Беше страшно“, каза на свой ред Диана Аладжова.

При среднощния погром групата цигани са влезли в селото и къщите на една от улиците – „Пирин“. Тумбата минавала като скакалци и опосквала къща по къща. Най-големият екшън се разиграва точно в дома на Киро Лалев, който е пребит и е със спукана глава от побоя. Мъжът се е спасил жив само защото е имал пушка, с която сигнално е изстрелял два патрона. Тогава те са побегнали, но са откраднали колата му. По това време съседът му Любомир вече тръгва да ги гони с автомобила и застига край Каблешково, където и полицията се намесва и арестува част от бандата. Бързо-бързо обаче двама са освободени. Спасява ги това, че са непълнолетни. Местните са в страх, че те могат да ударят втори път и вече съвсем сериозно си организират граждански отряд, който да ги брани от набезите.http://nreporter.info/%D0%B1%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE/
0 1


Коментирай в Радио 999


аз | 08 Ноември 2013 в 19:57


Българийо, Българийо, окрадоха те, опропастиха те и те раздадоха не чужди, а свои!Най-ново от Публикувай с 999

Как се случват нещата в мил...

Всеки ден минавам от там по...

На 20.07.2019г. със своето ...

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Реклама