Получено на 14 Ноември 2013 в 22:27 от Иван Димитров
Нов морал: Червените готвят скандална чистка в ямболската болница

Ямболски новини попадна на писмо, което хвърля светлина върху скандалните опити на БСП и здравното министерство да уволни директора на ямболската областна болница д-р Панайот Диманов без никакви заявени мотиви.
Писмото е подписано от д-р Диманов и е адресирано до министъра на здравеопазването, областния управител на Ямбол, председателя на БЛС, до ямболските депутати в парламента. В него настоящия директор на болницата пише редовен отчет за състоянието на болницата преди извънредното заседание на борда на директорите в началото на декември. И пита какви са мотивите на министерството да реши той да бъде уволнен.
В писмото доктор Диманов припомня, че през 2010 година е заварил болницата с изтекла акредитация още от 2008 година. В момента ямболската болница тне само има акредитация, но стана и база за обучение на студенти, специализанти и професионалисти по здравни грижи. Извършените ремонти за 3 години в болницата са за близо 800 000 лева, припомня доктор Диманов. Това са собствени приходи, а не пари на здравната каса, която без друго редовно не изплаща пълния размер на дълговете си към болниците. По медицинската част в болницата са изградени отделение по съдова хирургия, по физикална и рехабилитационна медицина, а от 2013 година болницата е одобрена за клинични проучвания, припомня д-р Диманов.
Особен акцент в изложението на директора е поставен върху доходите на персонала в болницата. Нарастването на средната заплата през 2012 година спрямо 2009 е близо 9%. Допълнителното материално стимулиране до месец септември тази година е 253 000 лева, припомня д-р Диманов. В момента болницата няма никакви просрочени задължения, казва той.
Писмото завършва с въпрос: "За мен остава неясно какво налага Министерството на здравеопазването да свика извънредно заседание на акционерите на МБАЛ "Св. Пантелеймон" с цел смяна на изпълнителния директор. Кои са мотивите за това решение - политически или обективни?"


http://yambolskinovini.com/25/8194.html
7 4


Коментирай в Радио 999


вуте | 05 Декември 2013 в 19:50


Ако остане диманов в Ямбол няма да има болница.В такова състояние не е била никога


додо | 05 Декември 2013 в 19:49


който го назначи политически,той ще гоо свали


Re | 25 Ноември 2013 в 14:10


Мотивите са в прокуратурата. Диманов да не се прави на гръмнат а да каже къде са парите за ремонта и най-вече от алуминиевата дограма на новата болница, която свали и продаде.


Progres | 18 Ноември 2013 в 23:23


мотивите са ГЛУПАВИ, типично за Мерджанов.


R | 16 Ноември 2013 в 23:57


Мотивите са ясни. Със същите го назначиха!Най-ново от Публикувай с 999

Как се случват нещата в мил...

Всеки ден минавам от там по...

На 20.07.2019г. със своето ...

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Реклама