Получено на 06 Февруари 2014 в 18:47 от Елка Сашкова
Казвам се Елка Сашкова и се обръщам към вас, вярвайки в силата на информацията.

От 2011 година водя непрестанна борба за защита на правата си, гарантирани от Конституцията – право на свобода и сигурност, на неприкосновеност на личния живот, на собственост. Съдружникът ми Янко Василев реши, че трябва да придобие собствеността ми в общите ни фирми на нищожна цена и да стане единствен собственик на Мултифарм. Използвайки единствените си предимства пред мен – физическа сила и арогантност – същият ме подложи на непрекъснат психически и физически тормоз с цел да се откажа от 20-годишния си труд в негова полза. За съжаление, институциите в България, гледат на тези неща като на битовизми и не обръщат сериозно внимание на факта, че всеки човек в тази държава има права, които следва да бъдат защитени.

Първия си сигнал до прокуратурата подадох през 2011година, когато Василев натроши персоналния ми компютър и телефон , като ги запрати на земята. Производството бе прекратено поради недоказаност на обвинението. Бях насочена да потърся правата си по частен път чрез тъжба.

Това даде кураж на Василев и през юни и юли 2012г. поведението му стана вулгарно агресивно. Пред служителите в офиса бях удряна, блъскана, обиждана и заплашвана, като всеки път ми се подиграваше, че никой няма да свидетелства. Служителите ни (всичките са жени) се страхуват да не загубят работата си, защото никоя от тях няма специално образование. При разпитите обикновено казваха, че не ни слушали, гледали си компютъра, говорели по телефона. В последствие при всяка агресия на Василев излизаха от офиса и ни оставяха насаме. През този период съм се обаждала неколкократно за помощ на 112 и съм подавала сигнали до Районна прокуртура, която издаде разпореждане на Василев да осъществява взаимоотношенията си с мен по законов ред.

След като ме докара до положение да се страхувам да ходя в офиса, през август 2012г.Василев с безпардонна наглост започна процедура по изключването ми от общите ни фирми, защото не съм се интересувала от тях. Последваха множество граждански дела, за да запазя собствеността си. Всички тези дела са с решения в моя полза, като част от тях са все още във Върховен съд, тъй като Василев обжалва.

През 2011г. изгоряха 2 автомобила на Камен Андонов (мъжа, с който живея) и автомобила на моя приятелка, която след инцидента вече отказва да се вижда с мен, защото се страхува за своя живот и живота на близките си.

През септември 2012г. Василев подаде сигнал в прокуратурата, като ме набеди, че съм присвоила голяма сума парични средства. Беше образувано досъдебно производство, в хода на което се доказа правотата ми.

През октомври 2012г. започнах да получавам множество обаждания и съобщения по телефона, от които разбрах, че моите имена, телефон, адрес и снимки, както и тези на дъщеря ми, са качени в редица сайтове за „стандартен и нестандартен секс”, оформени като обяви от наше име. Сезирах районна прокуратура Ямбол, но не бе образувано производство, тъй като очевидно това не е престъпление според представителите на районна прокуратура.

В края на октомври 2012г. Василев в пиянска еуфория нападна родителите ми в собствения им дом, като се опитваше да ги изгони от него. Сби се с пристигналите полицаи и ме заплаши с убийство. Образуваното досъдебно производство приключи със съдебен процес и присъда за Василев, която той в момента обжалва. В хода на обжалването пред Окръжен съд Ямбол се случват неща, които в контекста на всичко случващо ми се с Василев ме тревожат – производството уж приключва, а след това се възобновява, друг път делото се отлага поради заетост на съдии….

След като обсеби изцяло офиса на фирмата Василев, забрани на служителите да ми дават каквато и да било информация за фирмата. Тази заповед сама по себе си е абсурдна, но хората се страхуват. Капак на наглостта му беше обаждане от обслужващата ни банка през януари 2014г. да отида да подпиша документите, които той е подготвил за банков кредит. Поради липса на каквато и да било информация относно финансовото състояние на фирмата аз отказах. Вечерта на платен паркинг беше запален автомобила ми. При извършване на полицейската проверка Янко Василев бе задържан за 24 часа. Заповедта за задържането му бе обжалвана и Ямболски административен съд след спешно заседание в събота следобед я отмени поради незаконосъобразност 2 часа след задържането му. Мотивите на съда са свързани с това, че жалбоподателя Янко Тодоров Василев не е разпитван като обвиняем. Но нали и затова го задържат ! Считам че не е възможно в рамките на 24-часовото задържане, лицето да е вече с качество на обвиняем и да бъде разпитвано като такова, тоест съдът е превишил правата си при осъществяване на контрол върху обжалваната заповед. За съжаление в случая нямам право да атакувам този съдебен акт.

Не мога да коментирам цялата дейност на правораздавателните органи, но твърдя, че не се чувствам защитена и сигурна в този град. От години обществеността и институциите наблюдават проблемите ми с Янко Василев и няма ефективен начин да му бъде наложено да се съобрази със закона и с ценностите на това общество. На гражданите в този град се насажда извода, че той е много богат и може да си плати да бъде недосегаем. Това чувство за безнаказаност подхранва агресията на Василев, която видимо ескалира и смесена с алкохол е непредсказуема.

Цитирах всички тези случаи и моите опити да се справя със ситуацията, не за да търся съчувствие. Това е опита на човек, който притежава административна култура и може да си позволи да плаща адвокатски консултации. Оказа се, че въпреки усилията ми, които като правило срещат разбирането на правораздавателните органи, няма начин да спра агресора със законни средства и е редно да послушам съвета, който един полицай даде на родители ми : “Бягайте хора – той си пие питието с някои прокурори и съдии – може да прави каквото си иска”.

Това и правя. С родителите ми си продадохме жилищата в град Ямбол.
Не възнамерявам да гледам задълбочено филма „Два метра под земята ООД”, какъвто съвет даде сина на Василев на адвоката ми при една от първите ни срещи през месец септември 2012 година. Не търся и съчувствие – оправям се и ще продължа да се справям с „приключението”, наречено Янко Василев. Алтернативата, която самия той ми подсказва е да се скрия, защото „…..ще те поръчам и ще те платя с твоите пари !”
Независимо от всичко съм решила да продължа да се боря.
Чудя се само докога държавата ще се прави на безсилна ?
Моля за съдействие всеки човек или организация, която може да ми даде съвет как да изляза жива от тази абсурдна ситуация и все пак да защитя конституционните си права !
И ако някога чуете, че ми се е наложило да гледам филма „Два метра под земята ООД” – предварително прощавайте.
0 0


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама