Получено на 08 Февруари 2014 в 06:06 от Коментатор
Здравейте ! Знам, че проблемите на Област Ямбол са много и независимо коя партия управлява на централно и местно ниво почти нищо не се променя, а всеки мисли за себе си и гледа да не изтърве келипира ...
Моля да проверите - т.е. направите проучване и зададете въпроси към кмета , областния управител, депутати и т.н и се разясни как и защо примерно в Ямбол няма да се построи нова зала, а в Ботевград е вече завършена , а в Плевен и Русе предстои да бъдат инвестирани и започнати такива ! За Ямбол са предвидени само 3 милиона и то за реконструкция на съществуващата зала "Диана", а при предишният кабинет се обещаваха 6 милиона за нова многофункционална зала. Ясно е на всички, че сме бедна община и има по-важни неща за инвестиране. Моля попитайте - колко чуждестранни фирми са инвистирали в общината ? Как се подпомага дребният и среден бизнес ? И много други неудобни за властимащите въпроси ... Благодаря за Вниманието и се надявам, че ще бъде побликувано моето мнение ! Пример : Проект на Община Плевен за изграждане на многофункционална спортна зала в града ще бъде финансиран със средства от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Решението бе взето на заседанието на Министерски съвет в сряда, а повече за самия проект стана ясно от прессъобщение на местната администрация, както и от пресконференцията, дадена по темата вчера от областния управител Илиян Йончев.
За изграждането на многофункционалната спортна зала Министерски съвет отпуска 2 млн. лв., с които ще бъде изпълнена първата фаза на проекта, включваща работно проектиране и стартиране на първи етап на строителните дейности. Стойността на целия проект е 12 809 284 лв.
Предвижда се залата да бъде построена на площ от 4426 кв. м, а разгърнатата й застроена площ да е 6458 кв. м и да разполага с 3060 седящи места, както и 12 места за хора с физически затруднения. Като единствена многофункционалната зала с развития капацитет и условия ще осигури възможност за достъп до професионални спортни, културни и други прояви и ще разполага с оборудване за минимум 4 вида колективен спорт. Обектът се допълва и с изграждането на паркинг с над 329 паркоместа. Община Плевен кандидатства с общо 4 проекта: за реновиране и модернизация на стадион „Плевен“, за изграждане на Многофункционалната спортна зала, за открит спортен комплекс и проект за рехабилитация на пътен участък Гривица – Згалево.
0 0


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Как се случват нещата в мил...

Всеки ден минавам от там по...

На 20.07.2019г. със своето ...

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Реклама