Получено на 12 Февруари 2014 в 20:38 от Павел Димитров
Докога тротоарите на Ямбол ще са паркинги

Здравейте! Искам да изкажа огромното си възмущение от паркирането на коли по тротоарите на Ямбол! Единият пример е от тротоара на бул. „Граф Игнатиев“ след светофара до Пощата вдясно. Там се паркира непрекъснато, като се пречи нагло на пешеходците. Това, че някой има къща (апартамент) на това място, НЕ означава, че и тротоарът му принадлежи и той може да паркира, нарушавайки всички правила и норми.
Другият проблем се създава от сервизи за автомобили, чиято наглост преминава всякакви граници. Те завземат тротоарите в града, като и срещу тях няма реакция - нито от полицията, нито от община Ямбол. Смятам че община Ямбол започна хубава инициатива и постави колчета на няколко места (примерно до подлеза и Военния клуб), където отвратителната практика с паркиране на тротоара спря. Но трябва не само да критикуваме община Ямбол, че не прави нищо, ами и да се замислим, че не кметът или администрацията си паркират колите по тротоарите, а гражданите на град Ямбол. Проблемът е и в нас, не просто в управниците ни.
Но е и вярно, че Ямбол има крещяща нужда от изграждане на нови паркинги из всички квартали включително и около центъра и затова грижата има община Ямбол (в частност кметът), на която ние плащаме ВСЯКА година местни данъци за автомобилите си. Надявам се да обърнете внимание на този сериозен проблем, да се поразходите из Ямбол и да запечатите с камерата на телефоните си как в Ямбол тротоарите са се превърнали в паркинги, а пешеходците, майките с деца (и колички), хората в инвалидни колички и с увреждания, им се налага да мислят как да прелетят, защото нямат възможност нормално да преминат…
П.П. А на една от снимките ще видите как тротоар в центъра на града, намиращ се до известен магазин за месо и банка, е превърнат нагло в паркинг, без дори паркиращите да плащат за синя зона или да бъдат глобявани .
Павел Димитров
1 1


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Как се случват нещата в мил...

Всеки ден минавам от там по...

На 20.07.2019г. със своето ...

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Реклама