Получено на 15 Април 2014 в 12:55 от Николова
Криминални групи от Балканите проникват в немски градински парцели

От началото на 2013 г. се отчетени близо 1 300 кражби в района

Криминални групи от Балканите очевидно харесват парцелите близо до Франкфурт. Проникнато е в стотици градински парцели и прилежащите вещи са били опоскани. Какво е откраднато – градински помпи, лопати и косачки.

Вече не става въпрос само за няколко случая на кражба от градинарите, занимаващи се с малки площи в района на Франкфурт. Досега са извършени близо 1 300 кражби. Само през 2013 г. полицията във Франкфурт е регистрирала 841 взлома. Полицията в Германия е убедена, че това е работа на професионални банди от югоизточна Европа. Тяхна цел се явяват градинските пристройки, които са лесни за разбиване, оттам взимат всичко налично и после го продават. Полицията още не е сигурна дали откраднатите предмети се взимат, за да бъдат продадени на пазара в родната страна на обирджиите, или за да бъдат продадени на пазарите за употребявани вещи в Германия.

Но всичко това е много странно. Стойността на вещите, които групите обирджии отмъкват, е доста ниска. „За идващите от югоизточна Европа обаче това са доста пари“, обяснява шефът на полицейското управление в Майнтал, малък град в непосредствена близост до Франкфурт. На няколко пъти полицаите залавят крадците с техните ванове. „А вановете бяха пълни с използвана градинска техника, косачки и водни помпи.“

В Германия всичко е организирано. Дори и градинарите, отговорни за дребни площи. Ръководителят на Асоциацията на градинарите, отговорни за дребни площи във Франкфурт, също беше ограбена. Ханелор Дюр споделя: „Те взеха дори металните тежести и месинговите дръжки от шкафа. Взимат всичко, което могат да продадат по някакъв начин.“ За нея е ясно, че крадците идват от Румъния и България. Г-жа Дюр обясни, че веднъж градинарите хванали един от нарушителите на местопрестъплението, но полицията просто го пуснала.

В крайна сметка е трудно да се докаже, че крадците всъщност са взели дадените предмети. Полицай Йегер казва, че „Първо, стойността е много ниска. Второ, трудно е да се определи откъде идват откраднатите предмети, които са открити.“

Има няколко района, където са концентрирани престъпленията, и други, които още не са посетени. Полицията обаче отбелязва, че няма да мине много време, преди и тези места да бъдат атакувани. И скоро броят им ще нарасне. Защото летният сезон наближава и градинските пристройки ще са пълни с вещи.

Автор: Десислава Николова, EVS Translations http://www.evs-translations.bg/ (активен линк към http://www.evs-translations.bg/ )

0 0


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Как се случват нещата в мил...

Всеки ден минавам от там по...

На 20.07.2019г. със своето ...

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Реклама