Получено на 13 Юни 2014 в 14:12 от Georgi
Полицията и прокуратурата влязоха в офисите на КТБ.Новината идва след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че напредва работата по сигнала на "Протестна мрежа" за организирана престъпна група между Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски.Засилено полицейско присъствие има в сградата на ТВ7 на столичния булевард "Цар Борис lll", в която има офиси на Корпоративна търговска банка (КТБ) на Цветан Василев, съобщи БНР.
Екипи на полицията и прокуратурата проверяват офиси на Корпоративна търговска банка, съобщи БТА, като се позова на полицейски източници.
По информация на БГНЕС в сградата има над 50 прокурори, следователи и полицаи, които участват в обиските.
Прокуратурата официално съобщава засега, че текат процесуално следствени действия, без да дава повече подробности.
Паралелно с това, източници от разследването, цитирани от БНР, са съобщили неофициално, че е вярна публикуваната по-рано днес информация в агенция "Пик", че мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев се разследва за поръчителството на убийство на депутата Делян Пеевски
Новината идва след като вчера главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че напредва работата по сигнала на "Протестна мрежа" за организирана престъпна група между Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски.
Вчера част от ръководството на КТБ се яви на разпит в СДВР. Цветан Василев не е бил сред разпитаните, тъй като е в чужбина.
КТБ и ТВ7 отричат в офисите им да има обиски
От КТБ отричат в офисите им да има полиция. Оттам призоваха прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу банката.
В прессъобщението от управителния съвет на Корпоративна търговска банка АД се казва, че банката не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане, каквито неверни твърдения се излъчват в публичното пространство.
От ТВ7 разпространиха съобщение, в което се казва, че в техните офиси няма обиск и работата там тече нормално и по график.
Напоследък в публичното пространство се разпространява слух за разрив в отношенията между Делян Пеевски и Цветан Василев, който се свързва с разпадналото се партньорство между ДПС и БСП след европейските избори на 25 май.Тази теза бе лансирана от един бивш член на БСП - Татяна Дончева, и един бивш член на ДПС - Осман Октай.
Подобно изявление направи има и току-що напусналият парламента член на БСП Георги Кадиев в телевизионно интервю. "Малко хора знаят защо ДПС и БСП свалиха подкрепата си от правителството. Когато Цветан Василев и Делян Пеевски са добре, БСП и ДПС също са добре. Аз виждам такава зависимост, може и да не съм прав", заяви Кадиев пред Нова ТВ.

0 0


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама