Получено на 24 Януари 2015 в 21:02 от Колю
Видяхте ли новите лабиринти и КПП-та по центъра?

Започна ремонта на центъра в Ямбол, който не беше ремонтиран от 1975г. За това трябва да поздравим кмета Славов! Но с напредването на ремонта се появиха смущаващи бетонни лабиринти и КПП-та. Веднага си пролича1 че проекта е правен от човек, който не е от Ямбол. За какво иде реч! На определи възлови места по центъра с голям човекопоток се изля много бетон. Пред Проектанска и високия блок се направи истински бетонен лабиринт, а през това място минават учениците от две гимназии и всички които ползват автобус на спирката до хотел България, пътеката е около три метра, а тези които излизат от Проектанска и искат да отидат до Странджата трябва да заобиколят бетонния лабиринт. Пред магазин Андижан удължиха твърде много градинките на запад и тези които идват от Дика трябва да ги заобикалят. Пред Община Тунджа отнеха тротоара покрай кестените, от северната стена на Безистена отляха нови големи гардели и по този начин стесниха Стъргалото на Ямбол. Стеснена е и улица Раковски с нови отляти пейки за сядане, а по средата на улицата ще има фонтани, от фонтаните до пейките има 4 метра и от другата страна толкова, а по тази улица минават майки с колички и деца с колелета. Но най фрапиращо е стеснението на улица Раковски между пицария Момо и театъра, до СРЕДАТА на улица Раковски е отлята бетонна градинка и улицата е стеснена наполовина. В град Ямбол се правят шествия на 24 май, прани се Кукерландия,Коледарски празник, а местата с най голям човекопоток са препречени. Вярвам в добрите намерения, но това което е направено до момента е смущаващо идете и мерете с метъра и ще се уверите. От източната страна на Безистена имаше два никому непречещи кипариса, ами вече ги няма, тъй бил решил проектанта. Този който е правил проекта не е запознат с основния човекопоток по центъра на Ямбол! Оправете нещата докато е време и не отлагайте строежа на часовниковата кула, вижте какво правят другите градове например Хасково. Отново поздравления за усилията на кмета Славов и дано Ямбол да стане по красив!

Колю Димитров от Ямбол
3 2


Коментирай в Радио 999


Места за афиши? | 11 Февруари 2015 в 13:35


Знаете ли дали проекта предвижда поставянето на колонки за афиши и обяви, че сградите и дърветата са налепени със всевъзможни хартиени съобщения. От едно време са останали само две колонки до ДНА и Червената къща по улицата към градината. Че ако не са предвидили да вземат да поставят колонки за афиши!


Иван | 05 Февруари 2015 в 09:47


Казват, че Безистена е на 500 години! На тази достолепна възраст на една от най старите сгради в България му прилича да има тежки дъбови врати, я вътре мрамор..... Напротив проектантите са избрали стъклени врати и гранитогрес. Дали това е заради икономии или им е толкова акъла?


До Гл.архигект на Ямбол | 02 Февруари 2015 в 15:11


Пешеходната зона около Безистена е намалена наполовина, възловото за пешеходци място между ЦКБ и западния вход на Безистена е стеснено, изключително е стеснена ул.Раковски. Гл.архитект може ли да каже, на 1 юни, на 24 май откъде ще минават хората, а на Маскарадния фестивал къде ще застанат хората като зрители? При това стеснение около Безистена къде ще се правят предизборните прояви и концерти, къде ще се направи малката сцена за 1 юни и за Маскарадния фестивал? Има някакво недоразумение в проекта!Най-ново от Публикувай с 999

Как се случват нещата в мил...

Всеки ден минавам от там по...

На 20.07.2019г. със своето ...

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Реклама