Получено на 08 Август 2012 в 13:50 от В. Христова
Здравейте всички, които се интересувате от град Ямбол.
Отдавна се каня да повдигна този въпрос, но днес след поредното препятствие, събрах нужните сили.
Цяло чудо е да тръгнеш пеша от кръстовището на ул.”Търговска” с ул. „Мраморно море”, да вървиш по тротоарите на ул.”Мраморно море” и да стигнеш до пощата в квартала.
Нека обясня какво имам предвид. Тръгвайки от кръстовището, избирам да вървя по левия тротоар. На първите пет метра се изпречва пред мен колата на човека от химическото чистене, паркирана на тротоара под сянката, понеже нали разбирате – лято е. Заобикалям я слизайки на пътя.
Моето пътешествие по тротоара продължава. На десет метра по-надолу отново има спряна кола на тротоара. Слизам на пътя, за да я заобиколя. Наближавам кръстовището до бившия Кореком. Тротоарните плочки са толкова повдигнати и разместени, че отново се налага да сляза на пътя. Успявам да пресека улицата, но на отсрещния тротоар ме блъсва един клон по челото. В същото време кракът ми стъпва на криво между неравностите по тротоара. Аз съм упорита и продължавам под висящите клони и върху разместените плочки, но пред мен отново се появява спряла кола на тротоара, естествено пак на сянка. И така до високия блок до „Фламинго” Там освен всичко останало има и казани за боклук.
Представете си сега, че сте млада майка с детска количка или възрастен човек с бастун или инвалидна количка. Къде бихте предпочели да се движите – по тротоара или по пътя? Естествено, че по пътя. Но там дебне друга опасност. Колите, които преминават по шосето се движат с такава скорост, че много е вероятно някой да пострада.
Друг ден тръгвам по същия път с колата си. По улицата от двете страни има спрени коли. Освен всичко това, по платното се движат и хората, защото не могат да движат по тротоарите. Много внимателно трябва да се минава покрай човека с инвалидната количка, който живее на тази улица и си прави разходките по пътя, понеже няма къде другаде да се движи. Майките с детски колички също са там. Наближавам кръстовището до високия блок до „Фламинго”. Мноооого внимателно трябва да се движи кола там, защото от засада винаги изскача някой пешеходец (който не пресича улицата на пешеходната пътека , а където той пожелае) или някое спряло на стоянката такси или някой от „самураите” на колела с чувалите отзад. Може да се случи и така, че някой таксиметров шофьор да е решил да се нареди на втори ред на стоянката или да прави маневра.
И сега ви питам аз, на фона цялата тази пасторална картинка какво е мястото на църквата в квартала? Защо парите за нейното построяване не бяха дадени например за оправянето на тази улица или за нещо друго, което да е от полза на хората? Защо се построи на груб строеж и сега стърчи заедно с крана, който се върти като ветропоказател? Всички улички в квартала са в окаяно състояние.Не ме разбирайте погрешно, не искам да кажа, че няма нужда от църква, а че трябва средствата да се изразходват по реда на неотложните нужди.
Друг въпрос, който искам да повдигна е за спортната площадка в кв.”Граф Игнатиев” между бл.84 и бл.86. Много е хубаво това, че децата има къде играят. Но излязат ли от площадката се сблъскват с неизхвърлените строителни отпадъци от построяването и.
Иначе хората от чистотата си вършат работата и големи боклуци няма по улиците, и тревите се окосяват, и храстите се режат, и клоните на дърветата по големите улици, и паркът е хубав и пълен с хора по всяко време на денонощието. И хората виждат всичко това и се надявам да го опазят, защото е направено за тях.
Много ще се радвам ако някой прочете това и се направи нещо по въпроса.
Жител на град Ямбол
12 0


Коментирай в Радио 999


петко | 09 Август 2012 в 09:25


Ето ти акъл - изпусни гумите на колата на химическото чистене и повече няма да спира на тротоара. Бъди сигурна.


Ники | 08 Август 2012 в 15:56


Браво прекрасен материал за проблемите в гара и по точно в този квартал.Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама