Получено на 11 Август 2012 в 11:13 от ехооооо
Без коментар:


Американският посланник е изпратил писмо до парламента на република България в което иска Васил Левски да бъде постепенно изваден от учебниците по история, като неудобен за световната демокрация. Ето и аргументите му:

” Уважаеми народни представители на република България. В унисон със съвременните политически ценности и актуалната икономико-политическа обстановка в света като цяло, и Либия в частност, ние смятаме, че е добре да преразгледате отношението си към Васил Левски, когото вие смятате за национален герой и борец за свобода. За съжаление, след задълбочен анализ на неговите писма (които са основен източник относно идеите които е изповядвал) от наши специалисти по глобална политика и световна сигурност, ние установихме, че те представляват по-скоро пречка отколкото предпоставка за утвърждаването на основни понятия като демокрация, толерантност и свобода в българското общество. Нашите специалисти установиха, че от съвременна гледна точка Васил Левски е по-скоро терорист отколкото борец за демокрация ( в подобен смисъл се изказа и един ваш известен социолог – Андрей Райчев). Действията му за набиране на средства за изградената от него нелегална организация, включват обири и заплахи, което автоматично прави както тях така и организацията му терористични. Изключителната му нетолерантност към враговете на организацията, както и към всички които не споделят идеите и методите му са в пълно противоречие със съвремената тенденция за налагане на толерантността като основна добродетел.

Изключителната му крайност относно наказанията за престъпилите основния закон на организацията, а именно налагането на смъртно наказание, също още веднъж идва да покаже прилики със съвременните терористични и мафиотски организации, което е особенно обезпокоително, като се има в предвид широката популярност на която личността му се радва сред младото поколение и сред българското общество като цяло. Идеите му за общи закони пред които всички да са равни въпреки, че на пръв поглед звучат демократично, поставят в неравностойно положение редица малцинствени етноси, като ги лишава от голяма част от социалните им придобивки. Особенно обезпокоително, на което наблегна и президента Обама е идеята на Левски изразена в едно от неговите писма, че: “Тоз който ни освободи, той ще ни и пороби.” Това е крайно опасно твърдение разглеждано от съвременна гледна точка, особенно в днешния ден когато международните сили се борят да совободят Либия и редица други държави, и да им помогнат да въведат демокрацията. С това свое твърдение Левски поставя под съмнение всяко едно освободително действие на НАТО, САЩ и съвета за сигурност на ООН, което е предприемано до сега, осъществява се в момента или може да бъде предприето в бъдеще. То изрично ни посочва като поробители, а не като освободители и борци за демокрация и човешки права, което ние не можем да приемем.

Затова смятаме за необходимо личността на Левски да бъде постепенно премахната от учебниците по история на България, а защо не и в бъдеще заклеймена като идеолог на тероризма. Това може да се постигне, чрез първоначално ограничаване достъпа на младежта до идеите му, като в уроците по история се споменават предимно биографични данни без да се засягат идеите които е изповядвал. Да се наблегне на несъществени въпроси, като този за предателството му или къде е погребан, а писмата му да не се споменават вобще нито цитати от тях. Необходимо е и повече да не се преиздават тефтерчето и писмата му, а тези които вече се намират в гражданите да се изземат под благовиден предтекст. Добре е ако сред обществото посредством видни съвременни общественици, като споменатия по-горе Андрей Райчев, се наложи мнението, че Левски всъщносте един разрушителен елемент действал нелегално и незаконно в рамките на Европейска Турция, част от независимата Османска империя.

Смятаме, че без Левски и неговите идеи, българите ще успеят по-бързо да приемат водещите световни демократични ценности и да станат една неделима част от съвременното европейско и световно демократично общество.”


Тази информация видях преди 2 дни, споделена от няколко приятели във фейсбук. Мисля, че трябва да я прочетат възможно най-много хора.

5 3


Коментирай в Радио 999


Прост народ - слаба държава! | 01 Октомври 2012 в 19:37


И американският посланник, и Обама щото си нямат друга работа и сега ще си играят да съчиняват тия глупости! На някои хора много им се иска да е така, ама си личи олигофренския им стил в писането! Този текст от километър смърди и му личи, че си е чиста българска помия, която човек от друг народ не би могъл да съчини! И кой знае защо авторът си е въобразил, че ще му повярват, че уж това е писано от американец!... Жалко е! Толкова ли сме изпростяли наистина като народ! Дотам ли стигнахме!


ПЕТКОВА | 17 Август 2012 в 11:06


не цензорирано Е ГА ТИ ТЪПОТО КОПЕЛЕ/посланика/ Е ГА ТИ ТЪПИТЕ КОПЕЛЕТА/специалисти по глобална политика и световна сигурност/


Соколов | 14 Август 2012 в 10:20


Дайте оригинала на писмото! Или пак се опитвате да проучвате общественото мнение с кьорфишеци???


дебеловрат | 13 Август 2012 в 13:15


Разбира се, че не е истина.


Минчо | 13 Август 2012 в 09:36


Ами то щом Левски бил терорист тогава Джордж Вашингтон е шеф на терористична група. Нали на 25 декември 1776 година прекосява река Делауеър и напада наемния гарнизон разположен в Трентън, Ню Джърси? Хайде първо американския посланик да оправи своите терористи и после да мисли за нашите. Тъпак.


аферист | 12 Август 2012 в 11:38


че ни командват, командват ни ама точно това е партенка


Весо | 11 Август 2012 в 15:37


Това не може да е истина.Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама