Получено на 12 Декември 2017 в 11:10 от Р.К.
НОВАТА БОЛНИЦА - СТАРИТЕ БОКЛУЦИ
Изпращам ви да видите снимки какво се случва зад Новата болница.
Там може да видите всичко - от боклуци изхвърлени от магазини, перални, строителни отпадъци до…не можете и да си представите! Отпадъците стават все по-повече, а безхаберието на община Ямбол все по-голямо.

Тук някои биха казали - манталитетът ни е такъв. Да, може и такъв да е. Но когато няма кой да налага контрол и да прилага съответните санкции, боклуците ще са навсякъде около нас. За миризмата и потенциалните зарази също е излишно да коментирам.

Живея наблизо и всеки ден, разберете..всеки ден има някой «съвестен» гражданин, който необезпокоявано си изсипва отпадъците там. Пожарът преди няколко месеца изпепели една част от боклуците, но сега положението е същото. Кадрите са превени преди и след това.

Успях да снимам поредния нарушител, който си изсипваше строителните отпадъци. Питайки го - защо…отговорът му една ли ще учуди някого - « Че те всички хвърлят тук, защо и аз да не го правя. Що да ходя до сметището край Хаджидимитрово»
Между другото, точно това регионално депо за отпадъци глътна милиони български и европейски средства, събрани от данъкоплатците…но явно се превърна в бунище за потъване на бюджетни средства.

С купища боклуци са заринати и други места край Ямбол, и щом аз ги знам, няма как да са останали незабелязани от служителите на общината. Например, пространството около рибарниците на Ормана. Мои приятели са сигнализирали за случващото се там.

Защо да си нарушават спокойствието общинарите от сектора за превенция и опазване на обществения ред ?

Каквото и да кажа още, едно е ясно - боклуци има навсякъде!

Остава въпросът - кой и кога ще почисти отпадъците, който продължават да растат? С този сигнал се надявам отговорните лица и институции да се вземат в ръце и да предприемат нужните мерки за спирането на тази порочна практика.

А ако общинските служители са забравили - за изхвърлянето на строителни отпадъци, например, по закон санкциите за физически лица започват от 300 лв. и стигат 1000 лв., а фирмите могат да изгорят с между 3000 и 10 000 лв.
5 0


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Как се случват нещата в мил...

Всеки ден минавам от там по...

На 20.07.2019г. със своето ...

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Реклама