Получено на 11 Септември 2012 в 08:46 от INFO
Ръководството на Ямбол е решено да защитава позициите си от изминалия сезон, а защо не да се опита да стигне по-далеч от бронзовите медали в Националната баскетболна лига.
След като подписа едногодишен договор с тежкото крило Дакуан Кук, който от седмица вече води подготовка с ямболии, Ямбол тества още един американец. Той се казва Брайън Ормон и играе на позиция "три". 201-сантиметровото крило пристигна в града край река Тунджа и също се запозна с евентуалните си бъдещи съотборници и старши-треньор Иван Чолаков.
Брайън Ормон е роден на 19 август 1984 г. в Лонг Айлънд, Ню Йорк. Възпитаник на колежанския тим на Маунтин Стейт. Ще остане в Ямбол до края на следващата седмица с надеждата, че след пробния период домакините ще му предложат да го задържат за целия сезон.
"Още не мога нищо да кажа за момчето. Здраво, високо, атлетично. Провели сме само една тренировка, защото все още го мъчи часовата разлика. Искам да го задържа, за да го видя в игрова обстановка в мачовете от турнира, който организираме", сподели Иван Чолаков.
В периода 21-23 септември Ямбол организира в зала "Диана" силен международен турнир по случай 50-годишнината от влизането на мъжкия тим в "А" група и честването на 10 години от спечелването на историческата първа и засега последна титла на България. В него ще вземат участие бившите съотборници на Филип Виденов от турския Олин Едирне, бившите колеги на Чавдар Костов в гръцкия Кавала и македонците от Фени Индустри Кавадарци.
9 0


Коментирай в Радио 999


милена | 12 Септември 2012 в 08:41


от кога кмета се занимава с баскетбола на града?Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама