Получено на 13 Септември 2012 в 08:24 от 34-MD
МАРТО КАЗА "ДА" НА НАШЕТО ЖЕЛАНИЕ!

Мартин Дурчев откликна на желанието на многобройните си ямболски фенове и ще остане и през настоящият сезон в тима на Ямбол. Вчера той отхвърли и последният си вариант да играе в чужбина и остава при нас още един сезон. Тази новина няма как да не зарадва всички нас обичащи баскетболната игра. Мартин се превърна във всеобщ любимец на нашите привърженици и най-вече на най-малките от тях, които вдъхновява да продължават да обичат любимата си игра.
През изминалият сезон Дурчев бе най-резултатният в нашият отбор като в редовния сезон и плейофите бележеше по 18.5 точки. С тези си показатели той остана втори сред реализаторите само след вече бившата звезда на Левски Арън Харпър.
През последният сезон Марто постави и абсолютен рекорд за отбора на Ямбол по отбелязани „тройки” за всички времена с реализираните от него 97 стрелби от далечно разстояние в редовния сезон и плейофите. Така той оглави ранглистата по най-много „тройки” средно на мач в редовния сезон по 2.7 и в плейофите с общо отбелязани 22. Стана и единственият наш играч през сезона отбелязал повече от 30 точки в един мач. Реализираните от него в редовния сезон 17.9 точки на мач са второ най-добро постижение за последните 12 сезона след 20.0 точки на Димитър Ангелов през сезон 2000-2001. Прогресът му в асистенциите е очевиден. В плейофната кампания той постигна по 3.9 завършващи подавания средно на мач – трето постижение за последните 12 сезона.
Мартин Дурчев е на път да бъде не просто един добър за Ямбол играч. Той остана лоялен към клуба дал му пръв шанс за изява. Устоя на изкушенията да получава по-високо възнаграждение в Левски и на доста чуждестранни клубове искащи го в редиците си. Така показа и качества вече рядко срещани при съвременните спортисти.
С това си свое решение спокойно нашата агитка може да запее познатия рефрен „Марто, ти винаги ще бъдеш един от нас”.
Лично аз искам да благодаря на Дурчев за взетото решение да остане в Ямбол, а моментите на признателност към него ще проличат по скандираният на нашите привърженици.
Пожелавам един успешен и пълен с красиви моменти сезон на Мартин и на всички негови съотборници.
Успех, Марто и ти благодарим, че избра отново нас.
12 0


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама