Получено на 17 Октомври 2012 в 12:23 от atanas
СПИ,ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ!
Остани в незнайния си гроб!
Добре си ти... От там не виждаш
съдбата на достойния ни род.

Не виждаш майките,които днес не раждат.
Стариците край кофите за смет.
Бащите със джобовете празни,
в ръцете с куфари и здравец за късмет.

Децата ни са вече на изчезване.
Селата мъртви. Пусти градовете.
Строим хотели, паркинги и”МАГИСТРАЛИ”...
Край просяка минава БееМВе.

На „ПЪТЯ КЪМ ЕВРОПА” се продават
в ръцете с кукли малките моми.
Те детството си в сънища сънуват.
Стаена скръб в очите им гори.

СПИ,ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ!
ДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ТАЗИ ЧЕРНА ПРЪСТ.
ЗАВИЖДАМ ТИ ЗА ТУЙ,ЧЕ НЕ ДОЧАКА
МЕЧТИТЕ СИ РАЗПЪНАТИ,НА КРЪСТ.


АВТОР : ЧЕТИРИНАДЕСЕТГОДИШНО БЪЛГАРЧЕ
7 4


Коментирай в Радио 999


Атанас Атанасов | 26 Април 2014 в 14:11


Г-жо Великова, истинските творци блестят със себе си, а не като се сравняват със светилата преди тях. Ако това ви е методът на творене, постоянно да търсите примери и да се сравнявате с тях, да си задавате въпроса дали и вие пишете като някой друг или не като него, то тогава по-добре се откажете, защото това вече няма да е изкуство, а подражателство. Вазов е гений и може да си позволи лукса да поднесе нещо нереалистично във вид на художествена измислица, но той знае как да го направи без да прозвучи грозно и отвратително - той само го е загатнал. А вие какво правите? Буквално ровите в мръсотията и черпите от там вдъхновение. А изразът "ДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ЧЕРНАТА ПРЪСТ, ЗАВИЖДАМ ТИ" минава всякакви граници на нормално човешко мислене. Защото няма как един гроб и черната пръст в него да представляват извор на вдъхновение и да събуждат красиви и прекрасни чувства. Откъдето и да ги погледнеш, за един нормален човек те ще си останат винаги нещо неприятно и отвратително... Това е, прекалили сте!


Златина Великова | 29 Януари 2013 в 10:48


“Бедний, бедний Македонски, защо не загина при Гредетин!” - Иван Вазов "Немили - Недраги" А "Писмо до Левски" наистина е написано от възрастен човек, не от дете. Явно и Вазов, и автора на това стихотворение са с извратена и болна психика и с перверзно мислене- според вашите представи, господин Атанасов!


Атанас Атанасов | 10 Ноември 2012 в 15:42


Вие нормални хора ли сте, че сте пуснали тая глупост и триете коментарите, на тези които са против! Поне малко не ви ли смущава този израз: "ДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ЧЕРНАТА ПРЪСТ, ЗАВИЖДАМ ТИ..." Това може да го каже човек с извратена и болна психика, защото няма нормален жив човек, който да завижда на умрелия затова, че бил в черната пръст!? И не само това... Детето просто копира едно към едно това, което чува от възрастните и се мисли за оригинално и очаква похвала за написаното, но тук вече има едно прекаляване и минаване на границите на нормалния и здрав човешки разум. Явно е, че децата и младите хора губят чувството за мярка и са крайни в съжденията си и точно затова трябва някой да ги коригира и да има посочва грешките!... Всъщност няма да се учудя, ако стихотворението е писано от възрастен човек и е представено тук като писано от дете, колкото да събуди интерес или да разпалва интриги и най-вече за реклама на сайта ви, защото няма с какво друго да привлечете внимание освен с изкуствено създадени интриги и представяне на перверзното мислене за нормално.Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама