РАЗКРИТО УБИЙСТВО В СЕЛО ЯБЛАНОВО


17/01/11 11:58:40коментари:0Imageе сред номинираните събития за месец декември в конкурса „ПОЛИЦАЙ НА МЕСЕЦА“, обявен от ОДМВР - Сливен
1. Сливенските криминалисти, съвместно с колегите си от РУП 

- Котел, разкриха по горещи следи, извършено тази нощ убийство в котелското село Ябланово. Около 23:55 ч. на 01.12.2010 г. в РУ “Полиция” - Котел е получен сигнал за открит 77-годишен мъж от селото, умъртвен по особено жесток начин в близост до дома си.

При предприетите незабавни издирвателни действия по "горещи следи" е установено, че по тялото на жертвата са нанесени 7 дълбоки прободни рани в областта на гърдите, множество порезни рани по лицето и шията, като главата е почти отделена от тялото, а в непосредствена близост до трупа е открит окървавен нож.

След малко повече от 6 часа работа, криминалистите установиха и задържаха извършителят на престъплението - 43-годишният Х.И. от с. Ябланово. При извършените процесуално-следствени действия - “претърсване и изземване”, в домът му са открити и иззети кожено яке с множество кървави петна, панталон с петна от кръв и светлокафяви обувки, по които също има пръски кръв.

Изяснено е, че трагедията се е разиграла в края на работния ден, когато около 17:00 ч. на 01.12.2010 г., двамата съселяни са посетили павилион за хранителни стоки, където са употребили значително количество алкохол и около 20:00 ч. заедно са се отправили по ул. “Освобождение" в селото. Малко по-късно е извършено и самото престъпление, като е установено, че открития на местопроизшествието нож е собственост на извършителя на убийството.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ “Полиция“ - Котел. Х.И е задържан в явно нетрезво състояние за срок от 24 часа и предстои налагането с прокурорско разпореждане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

2. На 04.12.2010 г. служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР - Сливен, проведоха специализирана полицейска операция при която в лекотоварен автомобил МЕРЦЕДЕС, със сливенска регистрация, собственост на К.Г. на 25 г. от гр. Сливен, който е бил паркиран в района на складова база "Памукова мелница" в гр. Сливен, са открити и иззети 3710 кутии цигари без акцизен бандерол. По-късно в помещение на складовата база са открити и иззети още 270 кутии цигари без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство.

3. Двама непълнолетни младежи извършиха грабеж на 80-годишен мъж от с. Събрано, общ. Нова Загора. Около 09,00 ч. на 08.12.2010 г. в РУП - Нова Загора е получен сигнал от Кмета на с. Събрано за извършен около 21,30 ч. на 07.12.2010 г. грабеж на самотно живеещ мъж от селото. При извършената проверка е установено, че

около 21,30 ч. на 07.12.2010 г., 15-годишен криминално проявен младеж от с. Струпец, общ. Сливен, заедно със свой 16-годишен приятел от с. Бенковски, общ. Стара Загора са разбили прозорец на къща, собственост на 80-годишният В.М. и след като му нанесли удари с дървена тояга и го привели в безпомощно състояние, са извършили грабеж на 450 лв. намиращи се в портфейла на пострадалия. При предприетите издирвателни действия, нападателите са установени и задържани, а парите - предмет на престъплението, са иззети и върнати на собственика им. Извършителите на престъплението са задържани за 24 часа в РУП - Нова Загора. Образувано е бързо полицейско производство.

4. Сливенските антимафиоти съвместно с колегите си от РУП - Твърдица проведоха на 13.12.2010г. специализирана полицейска операция, при която задържаха 34-годишният М.А. от гр.Твърдица, криминално проявен с прякор “МИШКАТА”, за извършване на трафик на хора в Кралство Белгия. Операцията е проведена след получен сигнал от С.Я. на 26 г. от гр.Сливен, затова че М.А. насилствено я е склонявал към проституция в западноевропейската държава. Извършителят на престъплението е задържан с прокурорско постановление за срок от 72 часа и предстои внасяне на искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Образувано е следствено дело в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Сливен.

5. Разкриха убийство на 69-годишна жена в гр.Сливен. Около 09.45 ч. на 18.12.2010 г. в РУП - Сливен е получен сигнал, че в дома си е намерена починала Т.Х. на 69 г. от гр.Сливен. Жената е открита от свои близки, като при извършения първоначален оглед е установено, че смъртта е настъпила, вследствие на задушаване при възникнал пожар през нощта на 17/18.12.2010 г. Вероятна причина за произшествието е незагасена цигара попаднала в завивките на леглото и предизвикала тлеене, вследствие на което жената се е задушила. При извършената впоследствие аутопсия на жената, са констатирани множество травматични увреждания в областта на главата, фрактура на черепа и счупване на подезичната кост. Проведени са оперативни и издирвателни действия от служителите на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при РУП - Сливен и ОДМВР - Сливен, вследствие на които на 19.12.2010 г. е установен и задържан за срок от 24 часа извършителя на престъплението - криминално проявения З.С. на 27 г. от гр.Сливен - внук на жертвата. Образувано е досъдебно производство.


 
Коментари

Най-четени новини днес


Голям пожар в ТЕЦ “Марица Изток 2”. Паднал е частично 135-метров комин

Петстотин и петнадесет километра по пътя на родолюбието

Акция срещу трафик на мигранти в ямболско, бургаско и столицата

ЛОВДЖИЯ ПРОСТРЕЛЯ СВОЙ КОЛЕГА КРАЙ СЕЛО ГЛУШНИК

Седем нови острова ще бъдат добавени към територията на Русия


Най-коментирани новини

Данка Камбарева: Защо си се подписал в подписката?! Само ти и тези, които не могат... сте го направили!

Нужно ли е кръгово кръстовище на пътя между Козарево и Могила?

РИТУАЛНО ПОСРЕЩНАХА СЛЪНЦЕТО КРАЙ КАБИЛЕ

ТЕЖКА КАТАСТРОФА НА МАГИСТРАЛАТА КРАЙ БУРГАС

Седем нови острова ще бъдат добавени към територията на РусияСледвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

ОЩЕ НОВИНИ