МЛАДЕЖКА ДОБРОВОЛЧЕСКА СЛУЖБА УЧРЕДИ ЦОПСИ-ТУНДЖА


20/01/11 16:08:37коментари:0Image

в рамките на проект “Младежка инициатива «Съпричастност», изпълняван от сдружението и финансиран от Националния център «Европейски младежки програми и инициативи»

 Младежка доброволческа служба бе учредена в община Тунджа чрез «Програма за младежки дейности 2008-2010».
На учредяването присъства кметът на община Тунджа Георги Георгиев, зам.кметът на община Тунджа Станчо Ставрев, председателят на УС на Ямболска търговско-промишлена палата Стойчо Стойчев, директорът на ОС на БЧК Митко Филипов, представители на Общински младежки съвет „Тунджа”, БЧК, неправителствени организации, журналисти.Image


Кметът на община Тунджа Георги Георгиев заяви подкрепата на ръководството на общината при реализацията на дейностите по проекта и изрази още веднъж активната позиция на общинското ръководство по отношение на младежките инициативи и социализацията на младите хора от общината.

Image
„Сформирането на Младежка доброволческа служба /МДС/ е една от дейностите по проекта, чиято основна цел е насърчаването и подкрепата на доброволчески дейности и кампании на младите хора от територията на община „Тунджа”. Чрез създаването и развитие на дейността на МДС се цели обединяване на младите хора в общината на възраст от 14 до 35 години, които възприемат доброволчеството като форма на обществена активност и гражданска съпричастност и имат желание да се включат в осъществяването на младежки доброволчески дейности и инициативи”, подчерта председателят на УС на „ЦИСИ – Тунджа” Татяна Илиева.

Image
„Основната цел на МДС е насърчаването и подкрепата за доброволчески дейности и кампании на младите хора от община Тунджа и област Ямбол чрез разпространяване идеята за доброволчески инициативи и мотивиране на младежите да участват в организирането и осъществяването на такива дейности. Посредством Младежката доброволческа служба ще бъде допълнена и актуализирана базата данни на доброволци и институции и организации на територията на община Тунджа и област Ямбол, имащи нагласа и желание за включване на млади хора в доброволчески дейности”, заяви още Т.Илиева, която е и ръководител на проекта.

Image

В рамките на форума бе утвърден Правилник за статута, организацията и дейността на Младежката доброволческа служба, която функционира като самостоятелно направление в дейността на СНЦ”Център за икономически и социални инициативи – Тунджа”. Правилникът регламентира какво представлява МДС, кои са основните й цели и задачи, изискванията към организациите и институциите, желаещи да приемат членове на МДС, както и към кандидат-доброволците. Избран бе и ръководният екип на МДС в състав ръководител – Йордан Колев – председател на УС на Общински младежки съвет „Тунджа”, секретар на МДС – Татяна Илиева – председател на УС на „ЦИСИ – Тунджа” и сътрудници – Гергана Георгиева – специалист в БЧК, Елена Велкова – председател на УС на НПО”Младежта – европейското бъдеще на Веселиново”, Росен Русев – председател на УС на НПО „Младите за Безмер” и Валентин Желев – НПО „Жар”- с. Кукорево.
Присъстващите младежи декларираха включването си в новоучредената МДС чрез депозирането на формуляр. Желаещите да бъдат част от доброволческата младежка общност в община Тунджа могат да изтеглят заявлението от интернет страницата на Младежка зона „Тунджа”: http://youth-tundzha.net/ и да се свържат с представители на „ЦИСИ-Тунджа” чрез телефон: 0887 45 47 50 или е-mail: cisi_tundja@abv.bg.
В рамките на настоящата 2011 година, обявена от председателя на Европейската комисия за Година на доброволчеството, предстоят редица инициативи, насочени към повишаване информираността на обществото по отношение на доброволческите ценности, както и инициирането и провеждането на конкретни мисии. Като в рамките на петмесечния проект „Младежка инициатива „Съпричастност” ще бъдат реализирани три благотворителни кампании на територията на община Тунджа – за деца в семейства в тежко материално положение, съпричастност към културата и традициите и кампания, свързана с опазването на природната среда.
Кандидат-доброволците за участие в МДС предстои да преминат специализирано обучение, свързано с изграждането на доброволчески умения. Първото от тези обучения ще се състои на 26 януари – в сряда – в хотелски комплекс „Екатерина” /Веселиново/. Темата на обучението е „Придобиване на умения, свързани с планирането, организирането и провеждането на доброволчески дейности и кампании”.
КоментариНай-четени новини днес


СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

ИЗДИРВАТ 15-ГОДИШНО МОМИЧЕ ОТ СЛИВЕН

Разследват 30-годишен иманяр от село Раздел

СПИРАТ ДВИЖЕНИЕТО ПО УЛ. ПРЕСЛАВ ОТ ПОНЕДЕЛНИК

Президентът Румен Радев ще бъде гост на тържествата по повод Деня на Община Тунджа


Най-коментирани новини

СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

Тайсъна със злато за България от Европейското

Магистрала "Тракия" става интелигентна срещу 7.2 млн. лв.

Община Сливен ще кандидатства за отпускане на средства за спасяването на паметника на Шести артилерийски полк

КОНКУРС ЗА МЛАДИ ХУДОЖНИЦИ И ЛИТЕРАТОРИ „ДА ОПАЗИМ ПЛАНЕТАТА ЧИСТА”Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

ОЩЕ НОВИНИ