Обратно към категорията

Казусът "Кой" и в Ямбол!

   

Казусът

През 2013 година най-често задаваният въпрос, който се въртеше в медийното пространство беше "Кой предложи Пеевски".
Факт е, че дори след като той  беше отстранен от този пост медиите продължиха да задават въпроса към тогавашните управляващи от БСП и ДПС, които от своя страна доста често изпускаха нервите си и нападаха журналисти. 
 Година след това избраниците на народа бяха изритани от парламента с мощен шут и се стигна до предсрочни парламентарни избори. 
 
Сега, на прага на поредните предсрочни избори за парламент отново се появява казусът "Кой" . Разликата е, че този път за него знаят по-малко хора, защото е на местно ниво.Новината, която разбуди духовете и предизвика много коментари в местните медии звучи по сходен, но също толкова абсурден начин.
 
"Кой предложи Юсеин Ахмед?"  за служител в отдел "Закрила на детето" в Ямбол?
 
За тези от вас, които не са проследили местния казус, уточняваме, че ямболският общински съветник Юсеин Ахмед ("Златния пръст "в ОБС- Ямбол, както се е изказвал пред свои вече бивши колеги в Инспекцията по труда Ямбол ) e с присъда за подкуп от година и половина лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, глоба от 1000 лв. и 3 години лишаване от право да упражнява професия или дейност, свързана с държавни контролни функции. На 12.09.2016г. Окръжен съд –Ямбол е наложил  наказанието, което е потвърдено с Решение и на Апелативен съд-Бургас, т.е присъдата е потвърдена на две инстанции, но все още не е влязла в сила, защото може да бъде обжалвана.  Въпреки, че няма право да заема обществена/ държавна позиция, от няколко дни Ахмед е назначен на работа в отдел "Закрила на детето" в Ямбол. 
Въпросният общинският съветник беше признат за виновен, че докато е бил на работа в Инспекцията по Труда в Ямбол е поискал подкуп пистолет, за да прикрие нарушение.
 
И така…КОЙ позволи да се стигне дотук?
 
На преден план излиза името на Милена Янъкова - Директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане - Ямбол. Тя коментира, че не знаела,  НЕ ГО ПОЗНАВАЛА (???),  а и нямало други кандидати за тази позиция и уточни ,че тези "назначавания се правят по най-бързия възможен начин".
 
(не само тези, също толкова бързо беше назначен и (Пеевски)
 
И както доста често се случва, най-лесно е да прехвърлиш топката някъде другаде.
 
Янъкова я засили към Йорданка Янева - според нея- директор на Агенция за социално подпомагане.
 
Г-жо Янъкова, объркахте ни!
 Кой предлага, кой отговаря, кой решава?
Нали вие сте шефът? Колко директора има тази регионална агенция, толкова ли е голяма? Ямбол май ще се окаже наистина център на Вселената!
 
 
Ще потърсим и въпросната г-жа  Йорданка Янева, с надежда, случая да придобие повече яснота. 
 
Но! Повече от ясно е, че всички отговорни лица знаят фактите, около казуса  "Юсеин Ахмед" и го познават много добре. В  не много голям град като Ямбол, трудно остават скрити дела, и трудно остават скрити личности. 
Няма как да се скрие присъда на две инстанции, нали?
Ако някой твърди, че не е наясно със ситуацията около общинския съветник Юсеин Аймед, би прозвучало като една ГОЛЯМА и откровена ЛЪЖА към ямболлии.
Отговорност пред гражданите трябва да се понесе.
Даже е задължително. Също толкова, колкото ако не се каже ИСТИНАТА, (без)отговорните лица да напуснат заеманите от тях отговорни постове. 
 
Уточнение за да бъдем коректни - Юсеин Ахмед няма вина за назначението си.
"Не е виновен този, който яде баницата ...",  виновен  е засега относно присъденото му от съда на две инстанции...

Отговорните лица, които посочваме в нашите публикации, са без спомената партийна принадлежност, с изключение на тези, които имат отношение към такса смет, защото там няма как да не се отбележи . 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 уникум 23.01.2017 20:20

https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638646

 

 

#1 КОЙ ? 23.01.2017 14:10

Ако не са тези две дами КОЙ тогава в града определя заемането на работните места? Освен областния координатор и кмет на ГЕРБ не се сещам за друг....


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!