Обратно към категорията

Облекчават се условията за настаняване в общински жилища в Сливен

   

Облекчават се условията за настаняване в общински жилища в СливенНаредба за изменение на наредбата за условията и реда за установяване жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища гласува Общинският съвет на свое заседание на 23 февруари.

С приетите изменения се облекчават условията за настаняване в общинските жилища. Досега съществуваше изискване и двамата родители да имат постоянен и настоящ адрес в Сливен или в друго населено място в общината. С новата наредба се разширява възможността на хората, които могат да кандидатстват за общински жилища. Ако единият от родителите е български гражданин, има постоянен или настоящ адрес в общината му се дава възможност да кандидатства за ведомствено жилище.

Както по-рано съобщи секретарят на община Сливен Валя Радева, през март започва поетапно настаняване в общинските жилища – ново строителство. Радева е инспектирала всички нови общински апартаменти. Те са в добро състояние и са включени в списъка с общински жилища, който е публикуван на сайта на Община Сливен.

 
Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!