Обратно към категорията

Мигрантът, запалил българското знаме в Харманли, отива на съд

   

Мигрантът, запалил българското знаме в Харманли, отива на съдМигрантът от Афганистан Бахир Ярунал, който запали българското знаме в бежанския лагер в Харманли по време на бунта, отива на съд. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу него. На Ярунал са повдигнати две обвинения. Първото от тях е за поругаване на знамето на Република България. По време на протеста той свалил издигнатия над столовата български флаг, хвърлил го на земята, стъпкал го с крака, след което го хвърлил в запаления от протестиращи негови сънародници огън. Протестиращите край него започнали да го аплодират и да се прегръщат с викове "Аллах Акбар".

Второ обвинение на Ярунал е за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото. Преди да изгори българското знаме, той замерял с камъни полицейските служители, влезли в двора на центъра, за да възстановят реда. Ударил и с камък в главата един от служителите, без да е бил провокиран за това действие, отличаващо се с изключителна дързост.

Според събраните по делото доказателства Ярунал се оказал в България, след като напуснал нелегално Афганистан и пътувал през Пакистан, Иран и Турция. Той е бил задържан от българските власти при опит да премине незаконно българо-сръбската граница, скоро след което бил настанен в центъра в Харманли. Там той поискал международна закрила. На 13 октомври 2016 г. - малко повече от месец преди да извърши престъпленията, за които е обвинен, Държавната агенция по бежанците отхвърля молбата му за предоставяне на статут на бежанец.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!