Обратно към категорията

Интензивен трафик в страната в първия от четирите почивни дни

   

Интензивен трафик в страната в първия от четирите почивни дни Близо 280 000 българи ще пътуват в страната и чужбина в навечерието на четирите почивни дни за Великден. Само в четвъртък на 13 април над 100 000 автомобила напуснаха София. В петък също се очаква интензивен трафик в страната. На различни места в страната са разположени патрули на "Пътна полиция", които при нужда да регулират движението.

Най-натоварени се очаква да бъдат магистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и пътя към граничния пункт "Кулата". Около 40 000 българи ще празнуват именно в южната ни съседка. По-голям трафик са очаква и на останалите гранични пунктове. Затова те ще работят без прекъсване дори и по време на смяна на дежурните екипи.  На българо-турската граница на ГКПП „Капитан Андреево“ има образувала се колона от около 3 км. от товарни автомобили на изход, а на ГКПП „Лесово“ колоната е от 3 км. Това съобщиха от пресцентъра на ГД „Гранична полиция“, а информацията е към 6.00 часа. На българо-румънската граница, на ГКПП „Дунав мост Русе“ има образувала се колона от около 2 км. от товарни автомобили на изход. На ГКПП „Дунав мост Видин“ има колона от 3 км. на изход. На българо-сръбската и българо-македонската граница трафикът е нормален на всички ГКПП. На българо-гръцката граница трафикът е интензивен на вход на ГКПП Кулата.

На автомагистрала "Хемус" продължава ремонта на тунелите "Витиня" и "Ечемишка". Движението там се осъществява двупосочно в тръбите в посока София.  Колона от автомобили се е образувала тази сутрин преди тунела „Витиня" в посока Варна. Тя започва от 30 км от автомагистралата. Преминаването през участъка става за около 15 минути.

За да се улесни трафика от вчера влезе в сила забраната за движение на тежкотоварни камиони над 12 тона по магистралите и някои от основните трасета. Ограничението е от 16 до 20 часа и важат само за участъците от републиканската пътна мрежа, както следва:
- Автомагистралите;
- път I-1 с. Ребърково – Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково – Своге – София;
- път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;
- път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
- път I-5 Русе – Велико Търново;
- път I-8 ГКПП „Калотина“ – София;
- път I-9 Варна – Бургас;
- път II-18 Околовръстен път София;
- път II-99 Бургас – Царево;

От Сдружението на автобусните превозвачи съобщиха, че са осигурени над 100 допълнителни междуградски автобуса за празниците.
Преди началото на почивните дни от ГД „Пътна полиция“ не бяха регистрирани сериозни пътни инциденти. 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!