Обратно към категорията

2 години затвор за скайп измамник

   

2 години затвор за скайп измамник

 

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Сливен, съдът налага ефективно наказание от 2 г. "лишаване от свобода" спрямо 54-годишния Румен Р. от Велико Търново. Подсъдимият и пострадалата се запознават на 25 април 2014 г. по Скайп.
Той е подсъдим за това, че в периода от 4 май 2014 г. до 29 август 2014 г. в Твърдица заблуждава Радка М., че извършват съвместно бизнес дейност, като "съдружници за добив и продажба на дървесина" и с това й причинява имотна вреда с общ размер 16 140 лв.
Румен Р. казва на пострадалата, че е бивш полицай, но в момента работи като охрана във Велико Търново. Предлага й двамата да развиват обща търговска дейност, която се изразява в закупуване на гори и тяхното изсичане, а след това продажба на дървения материал.
Подсъдимият съобщава на пострадалата, че ако реши да участва ще трябва да му предостави първоначално сумата от 8700 лв. Пострадалата обсъжда предложението със своя съпруг и се съгласява, като идеята им е да инвестират получените пари след пенсионирането му.
Румен Р. и пострадалата се срещат, като тя му предава уговорената сума. Двамата подписват договор за нея, като в последствие става ясно, че подсъдимият посочва фалшиво ЕГН и адрес.
На 19 май 2014 г. подсъдимият иска още 3000 лв. от пострадалата, като така тя трябва да заплати своята част от разходите по добива. Парите са поискани и предадени чрез пощенски запис. По същата схема Румен Р. иска сумата от 3000 лв. за закупуване на камион и 940 лв. за извършването на ремонт на МПС-то.
След като пострадалата губи доверие в Румен Р. разбира, че е жертва на измама и в последствие подава жалба в полицията.
Присъдата на Районен съд - Сливен подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Сливен.












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!