Обратно към категорията

Пет дни Ямбол е в света на куклите!

   

В Ямбол предстои XX-ят национален куклено-театрален фестивал Предстои XX-ят национален куклено-театрален фестивал "Михаил Лъкатник"

Пищен куклен фестивал завладява Ямбол в последната седмица на април. В пет поредни дни – от 24-и (понеделник) до 28-и (петък), театрални зали и улични пространства ще преливат от спектакли в рамките на ХХ юбилейно издание на Националния Куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“. Общо 17 театъра от страната и гостуващи трупи от Русия, Турция и Казахстан ще представят 20 различни постановки. Програмата е толкова наситена, че в три от дните – вторник, сряда и четвъртък, ще се играят по 11 спектакъла на ден! Изборът е огромен, а настроението за публиката от малки и големи – повече от приповдигнато.
Акцент в юбилейното издание на фестивала е изобилието от улични спектакли. Цели 17 са представленията на открито. Магията на кукленото изкуство ще завладее ключови пространства в града. Спектакли ще се играят на площада пред общината, до Безистена, зоната около Регионалната библиотека, на детската площадка в парка, както и на ул. „Търговска“ до х-л „Кабиле“.
Организатор и домакин на единствения по рода си национален куклен фестивал е Ямболският Държавен куклен театър „Георги Митев“, който тази година отбелязва и своята 60-та годишнина. Събитието се провежда с подкрепата на община Ямбол.
Повече за фестивала: на сайта на Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол: www.yambolpuppet.com















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!