Обратно към категорията

Община Болярово ще осигури десет работни места

   

Община Болярово ще осигури десет работни места

 Десет нови работни места за млади хора ще осигури община Болярово.  Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на свое заседание разгледа, оцени и класира подадените заявки за участие на работодатели кандидатстващи по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Обучения и заетост на младите хора“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. 
        По схема „Обучения и заетост на младите хора“ се наемат безработни лица на възраст до 29 години включително, регистрирани в бюрата по труда. Средствата са разпределени на квотен принцип между областите в страната. За област Ямбол предвидените средства за заетост по схема „Обучения и заетост за младите хора“  са в размер на 551 164 лева. В периода 28 февруари – 15 март 2017 г. са подадени 39 броя заявки от работодатели в област Ямбол. За община Болярово одобрените са десет – това е максималният брой по изискване.
      За наетите по проекта безработни лица ще се възстановяват средства за трудови възнаграждения за период от 6 месеца, включително и дължимите към тях вноски за сметка на работодателя. Приоритетните целеви групи са безработни лица до 29 години: с основно или по-ниско образование; продължително безработни с регистрация в дирекции „Бюро по труда” от 12 и повече месеца.
      За да се гарантират справедливи условия и равнопоставеност при кандидатстването, набраните заявки от работодателите от областта се разглеждат и оценяват от Комисиите по заетостта към Областните съвети за развитие на база ясни и конкретни критерии, посочени в утвърдена Методика за оценка на заявки от работодатели. В тази връзка Комисията по заетост в област Ямбол разгледа и оцени 39 подадени заявки за наемане на безработни лица, за 145 работни места. В определения за област Ямбол финансов ресурс всички работни места ще бъдат финансирани.
      Десетте младежи са от няколко населени места на обищана – четирима от Болярово, по двама от селата Стефан Караджово и Попово и по един от селата Мамарчево и Ружица. Те започнаха своето обучение на 19 април 2017 година, а след приключването му – на 16 юни 2017 г., ще бъдат назначени за шестмесечен период на длъжност ”помощник пътен строител”. Общината е кандидатствала по още две програми и очаква одобрение за още няколко работни места.


Лора Величкова
пресцентър община Болярово 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!