Обратно към категорията

"Корени" - достоен финал на достоен юбилей

   

снимки

Достоен финал на достоен юбилей – така могат да бъдат наречени последните два дни - 21 и 22 април, от богатата празнична програма на община „Тунджа”, посветена на Деня на общината – 22 април и нейната 30-годишнина.
На 22 април 2017 година, с празничен концерт под наслов „Корени“, завърши юбилейната програма на община Тунджа по повод 30-годишнината от създаването на общината. Той се проведе в спортната зала "Диана" в град Ямбол, пред над 1 200 души публика.
Фолклорен ансамбъл "Тунджа" и много самодейни състави взеха участие във финалния концерт, на който водещи бяха актрисата Велика Видева и Руслан Мъйнов. В концертната програма се включиха и гостите от село Калчево, Болградски район - Република Украйна.
Община Тунджа е създадена през 1987 година с административен център в Ямбол. Тя е втората по площ община в страната, в нея са включени 44 села.
„…Създадена преди 30 години като експеримент в административното деление на страната, преминала през период на оцеляване, през период на утвърждаване, днес община „Тунджа“ е една от най-добре работещите общини в България…“, каза в словото си по повод празника кметът на общината Георги Георгиев.
Едно след друго се редуваха певчески и танцови изпълнения на народни песни от различни кътчета на община „Тунджа“. Певиците разкриха с кристалните си гласове красотата, мъдростта и изяществото на тунджанската народна песен. С нетърпение и предчувствие за неповторима изживяване се посрещаха изпълненията на танцовите състави от общината. Танцьорите изпълваха сцената не само с вдъхновяващи и грабващи сетивата вихрени танци и красиви костюми, а и създаваха естествена и неподправена естетическа наслада от магията на българските фолклорни танци.
Изпълненията на самодейните колективи от община „Тунджа“ и фолклорния ансамбъл се съпровождаха с неспиращите аплодисменти от многобройната публика. Концертът се превърна в многообразие от цветове и емоции - една магия от мелодии, песни и танци, една класа, достойна за уважение и поклон доземи.
Богатият и вълнуващ концерт на община „Тунджа“ беше наистина достоен финал за достоен юбилей!


Пресцентър





Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!