Обратно към категорията

Хванаха хероин за 14 млн.лв на „Капитан Андреево“. Дрогата била маскирана като консерви

   

ХХванаха хероин за 14 млн. на „Капитан Андреево“. Дрогата била маскирана като консервиПрокуратурата обвинява иранец, пренесъл 214 кг хероин през границата. 31-годишният Вахид Н. возел консерви от Иран за Полша, съобщиха Агенция "Митници" и от прокуратурата.

Хероинът, с общо брутно тегло 214 килограма, е оценен на обща стойност 13 914 550 лева. Деянието представлява особено тежък случай.

На 24 април 2017 г. на ГКПП-Капитан Андреево, около 9 часа, от Република Турция в Република България влязъл товарен автомобил, марка "Скания", с прикачено към него полуремарке, управляван от обвиняемия Вахид Н. Водачът е предоставил за проверка документи, според които, в камиона превозвал консервни кутии с подправка за паниране на пилета.

Те били поставени в товарното помещение в кашони върху дървени палети, с надписи на чужд език и фабрично запечатани.

Митническите служители на ГКПП-Капитан Андреево отклонили автомобила за извършване на рентгеново изследване, при което било установено, че съдържанието в част от превозваните кутиите било по-тъмно и с различна плътност.

Установено е, че в 468 консервни кутии се съдържало кафяво прахообразно вещество, което при извършен полеви наркотест реагирало на високорисково наркотично вещество - хероин.

В момента по досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначени са експертизи, иззети са веществени доказателства - товарен автомобил "Скания" с полуремарке, документи, метални консерви и др.

Обвиняемият Вахид Н. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!