Обратно към категорията

Старата детска площадка я няма - не защото е опасна, а заради обществена поръчка за милиони!

   

Старата детска площадка я няма - не защото е опасна, а заради обществена поръчка за милиони!Премахната е опасната детска площадка в центъра на Ямбол. За проблема Радио 999 съобщи преди месец, когато притеснени родители ни сигнализираха. Днес вече мястото е разчистено и няма следа от опасните детски съоръжения. Но не мислете, че съвестта на ямболските управници е проговорила и са се наели да си свършат работата по обезопасяването на обекта!
Причината е съвсем тривиална и далеч от безкористната защита на гражданските желания и интереси. Опасната пързалка и люлки още щяха да са си там, ако не беше наближил срокът за отварянето на поредната апетитна обществена поръчка. За над 6 милиона лева!

На 12 май Община Ямбол обяви обществена поръчка за ремонт и модернизация на централната градска част на Ямбол. Кандидатите могат да участват за три отделни позиции, като общата стойност на проекта е 6.4 млн. лв. Инвестиционният проект предвижда и оптимизиране на тревните площи чрез обединеняване в по-обхватни зони, като по този начин се придобива визията на съвременно решена градска градина и изграждането на нова детска площадка със съоръжения за деца от 3 до 12 години. Финансирането ще бъде по оперативна програма "Региони в растеж". Избраните компании имат до 200 дни за изпълнение на поръчката. Срокът за подаване на оферти е 16 юни 2017 г.

Затова и днес изгнилата пързалка и счупените люлки ги няма. Не защото са опасни за живота и здравето на децата, а защото е дошло времето за начало на новите ремонтни дейности за милиони...И да се надяваме, изпълнението на които ще бъде по-съвестно извършено, а парите правилно усвоени.

А дали...Предстои да видим.


Повече за опасната детска площадка в центъра на Ямбол тук:

http://www.radio999bg.com/?id=27242


Пълната информация за предметът на настоящата обществена поръчка на Община Ямбол тук:
http://www.aop.bg/ng/form.php?mode=view&class=F02_2014&id=786950




Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 monstakill 13.06.2017 14:46

тези хора нямат чувство за срам.кмета е едноличен деспот и прави каквото си иска,без да се съобразява с интересите на града.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!