Обратно към категорията

Домакинство за Ямбол на финалите при 14-годишните баскетболисти

   

Домакинство за Ямбол на финалите при 14-годишните баскетболистиЯмбол най-вероятно ще спечели наддаването с Варна за домакинство на финалния турнир по баскетбол при момчетата. Във възрастта на 14 годишните, а и в другите възрастови групи при подрастващите, Ямбол вече доста години не е имал домакинство и това ще наклони везните в наша полза.

В края на тази седмица в София и Самоков ще се проведат квалификационни турнири , но баскетболистите на „Тунджа” свършиха тази част от работата и имат място във финалния турнир. Тежест при вземане на решението за домакинство на финалите на държавния шампионат при 14 годишните ще има и президентът на Националната баскетболна лига Иван Чолаков, на когото остава още малко време на този пост, тъй като той се изпълнява на ротационен принцип, за срок от една година.

Иван Чолаков вече направи две любопитни предложения за промяна в начина на провеждане на плейофите при мъжете, както и на мачовете от турнира за Купата на България. Твърде дълго и необосновано Ямбол бе подминаван за домакин на престижните финални турнир, така че ако сегашното домакинство отиде във Варна, това ще е скандално.

Баскетболните ни детско-юношески формации до една се класираха предсрочно за финалите, досега обаче нито един от тимовете не се класира в спора за медалите. Надеждите са, че това ще сторят именно момчетата до 14 години, където селекцията е много добра.


Източник: delnik.net









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!