Обратно към категорията

В Сливен беше открита изложба „Багрене от природата – традиции и наука”

   

В Сливен беше открита изложба „Багрене от природата – традиции и наука”Изложба „Багрене от природата – традиции и наука” беше открита в Музея на текстилната индустрия в Сливен. Тя представя резултатите от проучвания, изследвания и експерименти по време на дейността на едноименния проект. Експозицията може да се види до края на месец август.

Директорът на музея Тони Димитрова обяви, че в проекта „Багрене от природата – традиции и наука” са се включили 30 деца от две сливенски училища - ОУ "Христо Ботев" и ОУ "Д-р Иван Селимински". В продължение на 10 месеца те са проучвали и документирали багрилните растения в региона на Сливен и практическите знания за растителните багрила в миналото. Резултатите от тяхната работа ще бъдат поместени в каталог. За своите усилия младите изследователи получиха грамота, а ръководителите на проекта - сертификат.

Изложбата представя осъществените дейности по проекта, резултатите от тестваните рецепти и самите растения. Участниците поставиха табелки за обозначаване на багрилните растения в двора на музея.

Проектът е подкрепен от Национален фонд „Култура”. На откриването на изложбата присъства зам.-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова.

Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!