Обратно към категорията

В Сливен ремонтират улици, чакащи за ремонт повече от 5 години

   

В Сливен ремонтират улици, чакащи за ремонт повече от 5 години

„Необходимостта от основен ремонт на важни за транспортното обслужване и за организирането на т.нар. синя зона за град Сливен улици, подходи, паркинги и други, е безспорна“. Това заяви инж. Велико Балабанов, гл. експерт в дирекция "Общинска инфраструктура" в Община Сливен. Той посочи, че стартирането на процедура за избор на изпълнител за основен ремонт на улици в град Сливен стана възможно след разпределянето в края на 2016 г. на целеви средства от държавния бюджет в бюджета на община Сливен на 2017 в размер на 1 млн. лева. Взети са предвид дългогодишни опити за включване в строителната програма на Община Сливен за ремонт на разрушени улични настилки в централна градска част и някои квартали на Сливен при изпълнение на първия етап от проекта за воден цикъл. т.е. ремонти, които са изчаквали да бъдат изпълнени повече от 5-6 години.
 
Инж. Балабанов припомни, че на 24 март 2017 г. процедурата приключи със сключването на договор за изпълнение с фирма "Пътно поддържане- Сливен" ЕООД. Изпълнението по този договор беше възложено при разчет за два етапа на реализация. От 23 май стартира възлагането на първия етап, което включва приоритетно ремонтът на транспортни улици от първостепенната улична мрежа на град Сливен, както и обекти в централна градска част, подпомагащи организирането на т.нар. синя зона. В първия етап, финансиран до 857 900 лева, са включени улици и ремонтни участъци от тях в централна градска част и кварталите "Клуцохор", "Комлука", "Ново село", "Кольо Фичето", "Република" и "Речица" и улици в промишлената зона на Сливен. По предварителните разчети изпълнението по етап 1 по видове ремонтно-възстановителни дейности следва да приключи най-късно до края на месец август.
 
От 4 септември е планирано да стартира етап 2, с финансово осигуряване от 142 000 лева, което включва изпълнението на ремонтно-възстановителни работи предимно по квартални обслужващи улици и алеи за вътрешно-квартално транспортно преминаване. По предварителни разчети дейностите, включени в етап 2, следва да приключат най-късно до 30.10 2017г.
Съгласно издадена нарочна заповед от кмета на община Сливен Стефан Радев, инвеститорски функции по контрола и отчитането на изпълнение на този договор, са възложени на инж. Велико Балабанов.
Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!