Обратно към категорията

Гордост! Даниел Асенов-Тайсъна отново е европейски шампион по бокс

   

Гордост! Даниел Асенов-Тайсъна  отново е европейски шампион по бокс

Даниел Асенов от тунжданското с. Кукорево стана европейски шампион при мъжете за втори пореден път. Състезателят ни в категория до 52 кг победи с 3:2 съдийски гласа англичанина Дийн Фаръл на шампионата на Стария континент в Харков, Украйна.
По този начин той защити титлата си от европейското в Самоков през 2015 г. 
Асенов тотално превъзхождаше английския си съперник през първите два рунда на финалния двубой, но силите на ринга се изравниха в последната част, когато Фаръл успя да намери пробойна в гарда на Тайсъна от Кукорево. Българинът отговори с бърза серия и подпечата крайната си победа, съобщи Бтв.
 
Асенов донесе и единствения медал за България от Харков, а заедно със Стефан Иванов (кат. до 56 кг) си спечелиха и квоти за световното първенство в Германия в края на август.
 
Това е трето поредно голямо отличие за 20-годишния ни боксьор, който от началото на тази година триумфира последователно на Купа "Странджа" и на европейското първенство за младежи до 22 г.
 
С успеха на шампионата в Украйна Тайсъна се превърна в първия българин след Димитър Щилянов, който триумфира на две поредни европейски първенства. Щилянов спечели последователно титлите в Перн през 2002 г. и Пула 2004 г.
 
 
 
 
 














Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!