Обратно към категорията

ТРЕВОЖНА НОВИНА ОТ ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЯМБОЛ

   

ТРЕВОЖНА НОВИНА ОТ ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЯМБОЛ

Област Ямбол е една от областите с най-много язовири и водни обекти на територията си. Освен, че са значителен брой водните обекти на територията на област Ямбол - 419, оказва се са не малко и проблемите по тях, констатирани още в началото на специализираната проверка, извършвана от Областна комисия. 
 
По този повод и с цел синхронизиране на действията на държавните институции при установяване фактическото състояние на сектора се проведе среща на ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор – председателя на агенцията Петър Горновски с областния  управител на област Ямбол Димитър Иванов. Целта е да се засили вниманието към очертаващите се проблеми с цел превенция и недопускане на сериозни инциденти, които могат да причинят материални щети и да създадат риск за живота, и здравето на хората. 
 
Към момента в област Ямбол са проверени над 120 държавни и общински язовири, язовирни стени и съоръженията към тях. Проверката включва  цялостното обследване на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях. 
 
По време на срещата бе констатирана тревожна тенденция при собствениците на язовири – въпреки проверките и предписанията дадени към момента от ДАМТН, не се предприемат действия по ремонт на съоръженията. Като представители на държавата проверяващите и констатиращи проблеми комисии разчитат на съдействието на органите на МВР, ДАНС и Прокуратурата по установяване на случаи на умишлени по язовирите и язовирните стени на територията на областта.
 
Председателят на ДАМТН Петър Горновски бе категоричен в процеса по подобряване на общото състояние на язовирите в страната е много важна ролята на областните управители, които са представителите на държавата по места, за да се принудят собствениците да изпълнят разпорежданията за гарантиране на безопасността на хората.  
 
 
Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!