Обратно към категорията

В Сливенско предстои санитарна сеч

   

В Сливенско предстои санитарна сеч В Сливенско предстои санитарна сеч на засегнати от гъбни заболявания и корояд иглолистни култури, съобщиха от областната администрация.
От Регионалната дирекция по горите /РДГ/-Сливен са информирали за интензивен процес на съхнене на иглолистни гори. Причините за това са гъбни заболявания и нападения на корояди и други насекоми.
Темповете, с които съхнат иглолистните гори на територията на РДГ-Сливен са обезпокоителни. Засегнати са значителни по площ горски територии и се влияе върху общата стабилност на цялата горска екосистема в региона. Инвентаризация на засегнатите насаждения е показала, че съхнене има в община Твърдица - общински и държавни горски територии, в община Нова Загора - държавни и частни горски територии, община Болярово и община Елхово - общински, държавни и частни горски територии, община Тунджа - общински, държавни, религиозни и частни горски територии. Започнало е съхнене на иглолистните горски култури и в общините Сливен и Котел.
Основният начин да се реши проблемът е изсичане на болните дървета и на тези около тях. Частните собственици ще бъдат информирани за сечите, за да не се допуска разрастването на площите, засегнати от съхнене, се посочва в съобщението.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!