Обратно към категорията

С две изложби завърши деветият пленер по живопис "Певецът на Тунджа" в Ямбол

   

С две изложби завърши деветият пленер по живопис "Певецът на Тунджа" в Ямбол С откриването на две изложби в художествената галерия "Жорж Папазов" в Ямбол завърши деветият международен живописен пленер под наслов "Певецът на Тунджа". Проявата бе посветена на художника Стефан Бъчваров.
В едната изложба бяха показани дарените творби от участниците в пленера, както и картини от предишни прояви. В друга изложбена зала са експонирани картини на ямболския художник Стефан Бъчваров по повод на 110-годишнината от неговото рождение.
Чуждестранни гости на петдневния пленер са двама преподаватели в турските университети в Чанаккале и Бурса - Еврен Карайел и Хаяти Четин. Гости от Русия са художничките Ина Рогова и Наталия Корчемкина, които от години живеят и работят в село Стефан Караджово, община Болярово и са членове на групата на ямболските художници. В проявата участва и българският живописец Димо Генов.
По традиция обект на художествено пресъздаване по време на пленера бяха живописни местности около Ямбол и по долното течение на река Тунджа.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!