Обратно към категорията

Сливенският Митрополит Йоаникий взе отношение по темата след премахването на кръста от опаковките на LIDL: Не е правилно!

   

Сливенският Митрополит Йоаникий взе отношение по темата след премахването на кръста от опаковките на немската търговска верига LIDL: Не е правилно!

+видео
„Не е правилно, кръстът е сила и красота. Кръстът е пазител! Вършейки това, те нарушават нашите права!„Били се дразнили” - аз не се дразня от джамиите. Има вярващи и трябва да ги уважаваме. Не можем ние да ги оскърбяваме, те трябва да направят същото.Ако вярващите не се уважават взаимно...
Уважението е много важно и нужно, особено в нашето време, затова лично аз съм ЗА Светия Кръст!” каза пред телевизия „Диана” Сливенският Митрополит Йоаникий.
Още подробности вижте във видеото! 
 
Припомняме, че преди по-малко от седмица кръст бе нарисуван на фасадата на LIDL в Ямбол.Реакцията явно e в резултат на това, че с лекота немската верига заличи кръстовете от опаковките си от най-различни гръцки продукти. Християнският символ бе премахнат от куполите на иконичните храмове на о. Санторини.   Причината - в LIDL "избягват използването на религиозни символи, защото не искат да изключват ничии вярвания и уважават разнообразието".   
След тези действия LIDL си навлече гнева на Гърция, Чехия  България и много други европейски страни.   
Още по  темата: 
 
http://www.radio999bg.com/?id=28535
 















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Богословов 12.09.2017 07:27

Мръсен доносник !


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!