Обратно към категорията

Актьорът Ивайло Христов е носителят на наградата "Добри Чинтулов" на община Сливен

   

Актьорът Ивайло Христов е носителят на наградата "Добри Чинтулов" на община СливенАктьорът Ивайло Христов е тазгодишният носител на наградата за литература и изкуство "Добри Чинтулов" на община Сливен, съобщиха от общинския пресцентър.
Обществена комисия вчера е избрала да връчи на него приза за високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.
Ивайло Христов започва професионалната си кариера на сцената на Драматичен театър - Сливен през 1980 година и остава до 1985, като оставя ярък отпечатък в историята на театралното изкуство на града. В Сливенския театър участва в 20 постановки. Превъплъщава се в образа на Куцар в "Албена", Шиндин в "Ние, долуподписаните", Аметистов в "Зойкината квартира" и други запомнящи се роли.
Наградата "Добри Чинтулов" е индивидуална и се връчва на тържествена церемония в навечерието на празника на Сливен - 26 октомври, Димитровден. Сред носителите на наградата през годините са Константин Константинов, Елисавета Багряна, Йордан Радичков, Дамян Дамянов, Радой Ралин, Николай Хайтов и др.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!