Обратно към категорията

ЛЕК СПАД В БРОЯ НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ В ОБЩИНА СТРАЛДЖА

   

ЛЕК СПАД В БРОЯ НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ В ОБЩИНА СТРАЛДЖАВ навечерието на новата учебна година в училищата на община Стралджа се очаква да влязат  около 130 първокласници. Миналата учебна година те бяха 150, а през 2014/2015 е достигнат пик с приетите  168 деца в първи клас. Само 120 са били записаните първолаци  пък през учебната 2013/2014г.
  Лекият спад в броя на новопостъпилите в училище деца от набора се определя от  намалението в раждаемостта. За радост  броят на новородените през последните години се запазва без изменение, което ще потвърди тенденцията за запазване броят и големината на паралелките първи клас през следващите учебни години.
    За първи път тази година община Стралджа  има предложение за утвърждаване на  защитени и средищни детски градини. Училищата запазват статута си. Общината очаква потвърждение на искането ОУ“Хр.Ботев“ във Войника да остане  защитено и средищно, а СУ“П.Яворов“ Стралджа  - средищно.
   Липсата на кадри  в областта на образованието вече засяга и община Стралджа. За първа година в учебните заведения се очертава  наличието на нередовни учители и пенсионери.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!