Обратно към категорията

Голямо количество „маркови” стоки иззеха на Лесово

   

Голямо количество „маркови” стоки иззеха на Лесово

4 296 текстилни изделия с логото на световноизвестни марки, укрити в товарен камион откриха на МП Лесово. На 10 септември 2017 година, около половин час преди полунощ, на трасе „Входящи товарни автомобили" на ГКПП Лесово пристига камион с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Англия и Ирландия. Пред митническите служители шофьорът представил редовни документи за превозваната групажна стока от 15 вида стоки.
 
Екип на митническите мобилни групи е селектирал превозното средство за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че между описаните в документите стоки има общо 4296 недекларирани текстилни изделия, носещи лого на световноизвестни марки.
 
Открити са 2480 боксери и 1386 блузи с къс и дълъг ръкав и анцузи. Открити са още и 430 долнища на анцуг с марката на футболния отбор „Арсенал". При проверката -след пролъчване са открити и 60 кутии цигари и 2 кг тютюн за пушене, укрити в шофьорската кабина.
 
Контрабандните текстилни и тютюневи изделия са задържани. Задържан е и товарния автомобил, послужил за извършване на нарушението.
 
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол.
 
В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!