Обратно към категорията

В Сливенска област училищата са готови за новата учебна година

   

В Сливенска област училищата са готови за новата учебна годинаВ Сливенска област училищата са готови за новата учебна година. Това каза пред БТА началникът на Регионалното управление на образованието-Сливен /РУО/ Бисерка Василева.
В областта ще отворят врати общо 73 училища и 62 детски градини. През тази година е била закрита детската градина в котленското село Жеравна, а училището в село Малко село, също в община Котел, се е самозакрило.
Всички заведения са осигурени и с необходимите ресурси за есенно-зимния отоплителен сезон. Приключили са текущите ремонти, осигурени са учебници, учебни помагала и документация.
Бисерка Василева коментира проблема с недостига на учители в областта, като посочи, че това се дължи на големия брой учители, които се пенсионират и липсата на подготвени специалисти за техните места. Търсят се най-вече учители по чужди езици, информатика, математика, химия и др.
На първия учебен ден всяко училище определя само часа, в който с издигане на националния флаг ще започне тържеството за откриване на новата учебна година.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!